Bengi'nin Failleri Ölü Olarak Ele Geçirildi

Pkklılarca direğe bağlanarak infaz edilen Mevlüt Bengi'nin katilleri öldürüldü

Bengi'nin Failleri Ölü Olarak Ele Geçirildi

Ağrı'nın Doğubayazıt İlçesinde 26 Haziran tarihinde Pkklı terörristlerce direğe abğlanarak öldürülen Mevlüt Bengi nin failleri ölü olarak ele geçirildi.

Bengüye infaz eden terör örgütü PKK mensuplarınca yazılan "2015 yılından beri devletin ajanlığını yaptığı için öldürülmüştür" yazılı not bulunmuştu. 

banner47
Bu gün Ağrı Valiliği Pkk Terör Örgütüne yönelik yapılan operasyonlara ilişkin yaptığı açıklamada Bengi'nin katil zanlılarının ölü olarak ele geçirildiğini duyurdu.

Valiliğin yaptığı açıklamada 1 örgüt üyesinin de sağ olarak yakalandığı ifade edildi.Ağrı Valiliği tarafından paylaşılan basın metninde şu ifadelere yer verildi.

''İl Jandarma Komutanlığımızca; Ağrı Dağında faaliyet gösteren Bölücü Terör Örgütü mensuplarının etkisiz hale getirilmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında; (1)’i sağ yakalama ve (2)’si ölü olmak üzere toplam (3) Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölgede icra edilen operasyon neticesinde; (1) adet 5,56 mm M-16 piyade tüfeği, (2) adet 7,62 mm Kalaşnikov piyade tüfeği, (1) adet tabanca, (5) adet el bombası, (10) adet Kaleşnikof şarjörü ve (2) adet M-16 P.Tf. şörjörü, (1) adet güneş paneli, (1) adet dizüstü bilgisayar, (1) adet büyük telsiz, (1) adet küçük telsiz, (30) m. uzunluğunda elektrik kablosu ve çok miktarda erzak, doküman ve tıbbi malzeme ile (2) Bölücü Terör Örgütü mensubunun cesedi ele geçirilmiştir.

  Sağ yakalanan Bölücü Terör Örgütü mensubunun alınan ilk ifadesine göre; cesetlerine ulaşılan  (2) Bölücü Terör Örgütü mensubunun, 26 Haziran 2018 tarihinde Ağrı Dağında meydana gelen Mevlüt BENGİ isimli sivil vatandaşın öldürülme olayının planlayıcısı ve uygulayıcılarından oldukları tespit edilmiştir.''

Güncelleme Tarihi: 27 Temmuz 2018, 21:18
YORUM EKLE
YORUMLAR
Abdurrahman Kara
Abdurrahman Kara - 6 yıl Önce

Bunların kökleri koparılmalı bu şerefsizler milletin kanını emiyorlar...Aģri valiliği ve emniyet bu konuda çok duyarlı olmalılar. ..

SIRADAKİ HABER