Doğubayazıt Belediye Spor 3. Profesyonel Lig Yolunda

Hayatın her sahasında görmeye alıştığımız Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar renkli kişiliği ve toplumun tamamına dokunan sosyal belediyecilik anlayışı ile bu kez yeşil sahalarda meşin yuvarlakla buluştu.

Doğubayazıt Belediye Spor 3. Profesyonel Lig Yolunda

Onursal Başkanlığını Yıldız Acar’ın yaptığı Doğubayazıt Belediye Spor 3. Lig hedefi ile sezon açılışını gerçekleştirdi.

Hayatın her sahasında görmeye alıştığımız Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar renkli kişiliği ve toplumun tamamına dokunan sosyal belediyecilik anlayışı ile bu kez yeşil sahalarda meşin yuvarlakla buluştu.

Kulüp Başkanı Ahmet Beyter’in başkanlığında ki Doğubayazıt Belediye Spor’un Bölgesel Amatör Lig hazırlıklarının ilk idmanına Belediye Başkanı Yıldız Acar sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Acar’ın futbolcularla tanışmak üzere geldiği tesislerde yeni oluşturulan takımın ilk idman heyecanını yöneticiler,teknik heyet ve futbolcularla paylaştı.Tanışmanın ardından bir penaltı atışıda yapan başkan Acar duygularını şu ifadelerle dile getirdi ;

Duygularım çok tarifsiz bir noktaya taşındı. Sadece Doğubayazıt değil bütün bölgeyi kapsayan sporcu arkadaşlarımız var ve bu tamda bizim hedeflediğimiz gibi. Çünkü biz yerel yönetimler olarak sportif faaliyetleri önemsememizin temelinde kimyasal maddeyle mücadele yatıyor. Bizim sizden beklentimiz büyük. Doğubayazıt halkını profesyonel ligde temsil etmeniz çok önemsenecek bir durum. Bu anlamda yüzde yüz sizi destekliyoruz. Onun yanı sıra sizden özel bir ricamda şu: görüyorsunuz ki kafeteryalar ve çeşitli alanlarda pırıl pırıl gençlerimiz maalesef pasif ve aktif olarak kimyasal maddeye maruz kalıyorlar. Bu bizi derinden üzüyor. Bizim Doğubayazıt Belediyesi olarak da bu kulübe bu kadar yakın olmamız ve onları bu kadar taktir etmemiz ve onlara yüzde yüz desteğimizi sağlayacağımızın sözünü vermemizin temelinde aslında kimyasal maddeyle mücadele de yatıyor.

Bu anlamda hepiniz çevrenizde gördüğünüz kişileri, çocukları ve gençlerimizi sportif faaliyetlere yönlendirerek onları toplumda kötü alışkanlıklardan kurtarma adına belli çabalar içerisine girmenizi özel olarak istiyorum sizden. Onun dışında hedefi yüksek tutacağız ki yükseğe ulaşabilelim. Hayal ettiğimiz zaman, mücadele ettiğimiz zaman aşamayacağımız hiçbir deniz ve zirvesine ulaşamayacağımız hiçbir dağ yoktur.

Beni kendinize bir takım arkadaşı, bir abla ve bir kardeş olarak görebilirisiniz. Birçoğunuzdan büyüğüm ve küçüğüm. Bireysel sorun ve sıkıntılarınız olursa her zaman yanıma gelebilirsiniz.

Bu tarz faaliyetleri ülkemizde ve kentimizde ve bölgelerimizde yürütmek adına teknik direktörlerimizin özel çabası da olmuştur. Biz sizinleyiz, yanınızdayız ve beklentilerimiz de yüksek. Hem toplumsal alanda hem de sportif faaliyetler bazında bizi 3. lige taşıyacağımıza olan umudum tam ve buna yürekten inanıyorum.

İlçemizde yaklaşık 150 metruk ev yıktık ve bu evlerde çocuklarımız kimyasal madde içiyorlardı. Bunun üzerine bizde çalışma yararak gençlerimizi bu alanlardan uzaklaştırmak adına sportif faaliyetlere yöneldik. Patnos Spor'un Bölgesel Amatör Ligi'nde oynadığını duyduk. Doğubayazıt'ta da spora çok özlem vardı. Bir yandan belediyelerin kimyasal madde ile mücadele bir yandan da halkımızın sportif faaliyetlere olan özleminden kaynaklı bize gelen talepler doğrultusunda böyle bir karar verdik. Gerçekten da şu an çok büyük gurur ve mutluluk içerisindeyim. Geçmişte dolu olan tribünleri tekrar doldurarak insanların vakit geçirebileceği zamanlar oluşturmak hem de gençlerimizi bu kimyasal madde belasından kurtarmak adına bu oluşumu oluşturduğumuz için mutluyuz.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER