Hadi Özışık'a sert tepki ''karakter yoksunu paralı tetikçi''

İktidara yakınlığı ile bilinen Hadi Özışık gelen sert tepkilerin ardından özür diledi.Özışık'a yönelik tepkilerde çok ağır ithamlarda yer aldı.

Hadi Özışık'a sert tepki ''karakter yoksunu paralı tetikçi''

Yeni Anayasa hazırlıklarına  yönelik başlayan tartışmalara dahil olan Hadi Özışık özür diledi.

Özışık Ayasofya Camii baş imamı Mehmet Boynukalın'a yönelik sözlerinin olduğu videoyuda yayınlan kaldırdı.

Ayasofya’nın cami statüsünde ibadete açılmasının ardından atanan 3 imamdan biri olan Ayasofya Camii baş imamı Mehmet Boynukalın, geçtiğimiz günlerde Anayasa tartışmalarına katıldı. Boynukalın, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda “1921 ve 24 anayasalarında devletin dini İslâm’dı ve laiklik yoktu. Cumhuriyet fabrika ayarlarına dönsün” ifadelerini kullandı.
Bunun üzerine kamuoyunda Boynukalına dönük çok sayıda eleştiri oluştu. Boynukalın hakkında suç duyurusunda dahi bulunuldu. Tepki verenlerin arasında iktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Hadi Özışık da yer aldı. YouTube üzerinden yaptığı programda Boynukalın’ın Anayasa çıkışına sert sözlerle yüklenen Özışık, “Senin görevin günde 5 vakit Ayasofya’ya gelen insanlara namaz kıldırmak. Siyaseten görevin yok. Sana mı düşmüş Anayasa’da laiklik olmasın demek? Kimden güç alıyorsun, sen kimsin?” ifadelerini kullandı.
Özışık’ın o tepkisinde kullandığı ifadeler şöyleydi:
"Senin görevin şu: Günde 5 vakit, Ayasofya’ya gelen insanlara namaz kıldırmak. Cuma namazını eda ettirmek. Başka da bir görevin yok. Siyaseten de görevin yok. Senin asli görevin bu. Peki sana mı düşmüş, Anayasa’da laiklik olmasın demek? Sen kimsin ya? Kimden güç alıyorsun kardeşim? Gücünü bize söyle de ona göre hareket edelim, tedbirimizi alalım? Sen kimin adına racon kesiyorsun? Sen hangi kişinin nüfusunu kullanarak böyle bir ifadeyi kullanırsın, Türkiye’yi karıştırmak için fitne fesat üretirsin? Ey Boynukalın, boynun devrilsin senin. Laiklik sana niye batıyor ya?"
Hadi Özışık'a tepki
Bu sözler üzerine AKP’ye yakın çok sayıda isimden Özışık’a tepki geldi. Tepki gösterenlerin arasında Özışık destekçileri de bulundu. Bazı kişiler “Hadi Özışık denilen karakter yoksunu paralı tetikçi, Mehmet Boynukalın hocaya boynun devrilsin diyor. İslam Hukuku profesörüne sen kimsin diyor, asıl sen kimsin lan vasıfsız cahil. Ona buna şantaj yaparak geçimini sağlayan bir medya maymunusun” gibisinden yorumlar yaparken, bazı kimseler ise Özışık’ı üslubundan ötürü eleştirdi.


Hadi Özışık özür diledi ve videoyu yayından kaldırdı
Gelen tepkiler üzerine Özışık bir açıklama yaptı ve söz konusu videonun bulunduğu programı YouTube yayınından kaldırdı.

Özışık şu ifadeleri kullandı:

“Herkese selam arkadaşlar, sizden gelen eleştiriler ağır basıyor, BAŞIM ÜSTÜNE demiştim. Ağırlıklı olarak üslubum konusunda sert eleştiriler alıyorum. Haklısınız, eleştiri yapmam gerekirken maksadımı aşmışım. Neredeyse hepiniz bu görüşte birleştiniz. O halde sizi dinlemek düşer bana. Üzdüğüm, gönlünü kırdığım herkesten ÖZÜR diliyorum. Videoyu da yayından kaldırıyorum.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER