Kriz Onları Vurdu ''Taşeron İşçilerin İşine Son Veriliyor''

Ödenek yetersizliği nedeni ile ihaleye çıkmayacak olan karayolları taşeron çalışanlarına işten çıkarılacağı tarih bildirildi.

Kriz Onları Vurdu ''Taşeron İşçilerin İşine Son Veriliyor''

Türkiye iktidar tarafından içine düşürüldüğü ekonomik krizi bir türlü aşamıyor. 

Yaşanan krizle birlikte kurumların ödemelerinde daralmaya gidilmesi nedeni ile önümüzdeki günlerde bir çok taşeron işçinin işlerine son verilmesi bekleniyor. 

Karayolları 6. Bölge Müdürlüğü 67. şube (Nevşehir), 61. şube (Kırşehir), 64. şube (Niğde) Şube Müdürlüklerinde ki taşeron işçilere işten çıkarılacakları tarihi tebliğ etti. 

İlgili kurum ödenek yetmezliğini gerekçe göstererek yeni ihalenin yapılmayacağını bu nedenle taşeron işçilerin işlerine 20/12/2021 tarihinde son verileceğini işçilere iletti. 

İddia sahibi Nevşehir CHP Milletvekili Faruk Sarıaslan Ulaştırma ve Alt yapı bakanı Adil Karaismailoğlu'nın yazılı olarak cevaplanması isteği ile soru önergesi verdi. 

Sarıaslan önergesinde ; 

''Kayseri Karayolları 6. Bölge Müdürlüğüne bağlı; 67. şube (Nevşehir), 61. şube (Kırşehir), 64. şube (Niğde) Karayolları şube müdürlüklerinde çalışan 100 ile 110 arasında taşeron işçimizin 20/12/2021 tarihi itibari ile işlerine son verileceği bilgisi tarafıma iletilmiştir.Yeni ihalenin yapılmayacağı, mevcut ödeneğin maaş ödemelerine bile yetmeyeceği yetkililer tarafından gerekçe gösterilerek işçilerimize iletilmiştir. 

Bu bağlamda,  

1- Karayolları Kayseri, Nevşehir, Niğde, Kırşehir bölgelerinde çalışan taşeron işçilerimizin işine neden son verilecektir ? 

2- Taşeron işçilerimizin işlerine devam edebilmeleri için, Bakanlığınız bir çalışma yaparak işçilerimize sahip çıkacak mıdır ? Yoksa bu kış günlerinde, bu ekonomik koşullarda, işçilerimizin aileleri ile birlikte mağdur edilmelerine bakanlığınız seyirci mi kalacaktır ?’’ ifadelerine yer verdi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER