Paramotor Nedir ,Nasıl Kullanılır

Hatay'ın İsekenderun ilçesinde gerçekleştirilen terör saldırısının ardından vatandaşlar Google de Paramotor'un ne olduğunu araştırmaya başladı

Paramotor Nedir ,Nasıl Kullanılır

Hatay’ın İskenderun ilçesindeki patlamayı gerçekleştiren teröristlerin Münbiç’ten Amanoslara paramotor ile indiklerinin tespit edilmesinin ardından internette en çok arananlar listesine giren paramotor nedir?

Bir hava aracı olan Paramotor hava taşıtları veya araçları arasında en hafif ve en kolay hareket ettirilebilen araçtır. Çalışma mantığı olarak daha çok yamaç paraşütünün optimizasyonu ile hareket eden paramotor aslında motorlu yamaç paraşütleri ya da “Powered Paragliding” (PPG) tanımlanan araçlardır.

Özetle şunu söyleyebiliriz ki Paramotor: Pilotun paraşütüne ek olarak bir de sırtında pervaneli motor taşıdığı bir hava aracıdır.

PARAMOTOR TEKNİK ÖZELLİKLERİ NELER?

Paramotor da bir adet motor bulunur. Bu motor pilotun ileri doğru hareket etmesini ve yükselmesini sağlar. Paramotorün havada süzülmesini sağlayan kanat yani paraşüt. Harness olarak adlandırılan ve pilotu paraşüte ve motora bağlayan uçuş koltuğu bulunur. Pilotun sırtında yedek paraşüt
Pilotun sesten etkilenmemesi için kulaklık ve kafasını koruyan bir kasktan oluşur.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER