Rusya Corona Aşısını Buldu

Rusyadan tüm dünyayı sevindir haber

Rusya Corona Aşısını Buldu

Rus Devlet Başkanı Putin'in açıklaması dünya için umut oldu. peki corona aşısı bulundu mu ?

Rusya sağlık bakanlığı covid-19 aşısını onayladı.

Rusya'nın koronavirüse karşı ilk aşısının Gamaleya Araştırma Enstitüsü ve Rusya Savunma Bakanlığı tarafından ortaklaşa geliştirildiği belirtilirken, aşının klinik denemelerinin 18 Haziran'da başlatıldığı ve 38 gönüllünün tümünün bağışıklık geliştirdiği ifade edildi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, kızının koronavirüs aşısı olduğunu, yakın zamanda aşının kitlesel üretimine başlanacağını duyurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Sağlık Bakanlığı'nın Moskova Gamaleya Enstitüsü tarafından geliştirilen dünyanın ilk COVID-19 aşısı için iki aydan kısa süren insan testlerinden sonra yasal onay verdiğini söyledi.

Bu onay, aşının güvenliğini ve etkinliği test eden klinik denemeler devam ederken bile kitlesel aşılamanın yolunu açıyor.

Reuters haber ajansı, Rusya'nın aşıyı uygulamaya koyma hızının etkili bir aşı ortaya çıkarmada küresel yarışı kazanma kararlığını gösterdiğini, ancak ulusal saygınlığını bilim ve güvenliğin önüne koyuyor olabileceği endişelerini uyandırdığını belirtti. 

Rusya Sağlık Bakan Yardımcısı Oleg Gridnev, geçtiğimiz gün Gamaley Enstitüsü tarafından geliştirilen koronavirüs aşısının tescil edileceğini söylemişti. 

Geçtiğimiz aylarda Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ile Rusya Federasyonu Sağlık Bakanı Dr. Mikhail Murashko'nun koronavirüs aşısı geliştirme konusunda iş birliği ve ortak klinik çalışmalara başlama kararı almışlardı. 

Rusya'da aşının önce sağlık personelleri ve yaşlı vatandaşlara uygulanacağı belirtilmiş, Rusya Sağlık Bakanı Mikhail Murashko ise Rusya'da toplu aşı çalışmalarına ekim ayında başlanacağını duyurmuştu.

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2020, 12:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vatandaş
Vatandaş - 4 yıl Önce

Corona gelmeden önce buldum diyordu ona bakarsak bizimkiler 10 defa buldu her ülke bulduk diyor trump daha 5 ay önce buldum dedi dünyada 190 küsur ülje var 250 ülke bulduk diyor abi bu böyle gider.

SIRADAKİ HABER