Soylu'nun yakınlık iddialarını yalanladığı Ayhan Bora Kaplan yakalandı

Geçtiğimiz hafta Ankara’da yeraltı dünyasının bir çok isminin misafir olarak katıldığı Ayhan Boran Kaplan’ın oğlunun sünnet düğünü dün akşam saatlerinde Cevheri TV de yeraltı dünyasından gövde gösterisi olarak paylaşılmış ve eski içişleri bakanı Süleyman Soylu’ya yakın isimlerin bu organizasyonla mesaj verdiği iddia edilmişti.

Soylu'nun yakınlık iddialarını yalanladığı Ayhan Bora Kaplan yakalandı

Oğlunun sünnet düğünü görüntülerinin meydan okuma olarak yorumlanmasının arkasından 24 saat geçmeden Ankara Polisi yaptığı operasyonla suç örgütü lideri Kaplan’ı yurt dışına çıkmak isterken yakaladı.

Ayhan Bora Kaplan akamete uğrayan 15 Temmuz darbe girişiminde gece TRT önüne giden ve elindeki kalaşnikof silahla verdiği pozla gündeme gelmiş ve adı sıklıkla Süleyman Soylu ile birlikte anılmıştı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, bir şikayet üzerine “işkence” iddiasıyla eski İçişleri Bakanı ve AKP İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu’ya yakınlığı ile gündeme gelen Ayhan Bora Kaplan ve ekibi hakkında soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında Kaplan ve beraberindeki koruması U.P, Esenboğa Havalimanı girişinde yakalandı. Kaplan’ın bulunduğu araçta yapılan aramada 50 bin Euro, 800 dolar ve 10 bin 300 TL nakit para ile 2 adet ruhsatlı tabanca ele geçirildi.

Operasyon kapsamında Kaplan’ın ekibi A.K ve O.S de şehir dışına çıkmak üzereyken Polatlı çıkışında gözaltına alındı. Kaplan’ın avukatı G.Ü’nün de gözaltına alınanlar arasında olduğu öğrenilirken, kardeşi Muhammet Kaplan ve B.K isimli kişinin ise firari durumda olduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında Kaplan’ın ofisinde yapılan aramada da kasa içerisinde bin 150 gr altın, 31 bin 650 Euro, 16 bin dolar ve 33 bin 310 TL bulundu.

Geçen hafta Sibel Can'ın sahne aldığı düğünde görüntülendi. Kaplan, geçen hafta Sibel Can’ın sahne aldığı, oğlunun sünnet düğününde halay çekerken görüntülenmişti.

SOYLU, 'YAKINLIK' İDDİALARINI YALANLADI

Soylu, söz konusu haberlerin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Kaplan'ın kendisine 'yakınlığını' iftira olarak niteleyerek suç duyurusunda bulunacağını belirtti.

Soylu'nun açıklamasının tamamı şöyle:

"Operasyon çocukları devrede. Görev yaptığımız dönem boyunca iftiradan, itibar suikastinden beslenenler paydaşlarıyla intikam süreci yönetiyorlar. Aynı “medya“, aynı “kaynaklar.“ Bu istikrarlı iftira düşkünleri için suç duyurusunda bulunacağız."

Ayhan Bora Kapla Kimdir

Ayhan Bora Kaplan, Erzurum’da doğmuş ve Ankara Yenidoğan semtinde gençlik yıllarını geçirmiştir. Ankara’da yer altı dünyasında 'Kaplan' grubu olarak bilinen ve 15 Temmuz gecesi önceki dönem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile birlikte ellerinde kalaşnikof silahlarla TRT önünde verdikleri pozla gündeme gelen çetenin lideridir.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER