Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı Basın Birliği ''Susmayacağız''

Kısa bir süre önce kuruluşunu gerçekleştiren Ağrı Basın Birliği susmamakta kararlı.

Kısa bir süre önce kuruluşunu gerçekleştiren Ağrı Basın Birliği susmamakta kararlı.

Yanlışlkarın ifşası yolunda cesur haberlerle gündem oluşturan Ağrı Basın Birliği alışılmışın dışında ki, haber anlayışı ile bir anda eleştiri okların hedefine oturdu.

Ağrı Basın Birliği bünyesinde bir araya gelen kalemlerin dillendirdiği sorunlara ilişkin kamu kurumları sessizliğini sürdürürken bir takım erk sahiplerinin de basını dizayn etmeyi hedeflediği izlenimi uyandı.

Birlik içindeki isimlerden Taner Söylemez dün  sosyal medya hesabından ;

''Soranlara El Cevap;
Biz kiralık değil örgütlü bir yapı olsun diye Ağrı Basın Birliği'nde yer aldık ..Ne ABB'nin ne AGC'nin nede OGC'nin kiralık katili olmayız ..ABB'nin tavrını doğru buluyoruz .O şaşarsa biz şaşmayız ...''ifadelerini içeren bir paylaşım yapmıştı.

Son günlerde kurumların açıklama yapmak yerine eleştiri okları yöneltiği Ağrı Basın Birliğinden bugün bir açıklama geldi.

Ağrı Basın Brliğinin kamuoyu ile paylaştığı bildiri şu ifadelerden oluştu;

Ağrı Basın Birliğinden Açıklama

 Yerel basın neden Hedefte

 Ağrı Basın Birliği kuruluşunu gerçekleştirdikten sonra özellikle belirli kesimlerden yerel basına yönelik tepkiler gelmeye başladı.

 Bugüne kadar sıradan bir haber anlayışına  alışılmış olan yerel basında ilk defa iktidar partisi Belediye Başkanı, Valisi ve Bürokratları eleştirilmeye başlanınca yerel basın sorgulanmaya başlandı.

 Ancak Yerel basını yalnızca 10 Ocak çalışan gazeteciler gününde hatırlayanlar yerel basın kendileri aleyhine yazılar yazdığında onlara doğru bilgi aktarmak yerine onları eleştirmeye alışır hale geldi.

 Özellikle Ağrı Basın Birliği olarak kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz Yapı içerisinde  kamuoyunun Doğru Haber almasını ve algıların millet menfaatine  yapılmasını İlke edindik.

 Hiç kimse ,hiçbir zümre ,hiçbir kesim bizleri bir gruba ,bir şahsa, bir kesime mal etmemelidir.  Kendisine yapılan haberlerde teşekkür etmeyi bilmeyenler kendileri aleyhine yapılan haberlerde eleştirmeyi ilk olarak seçmemelidir.

 Eğer ki bugün yerel medya konuşuluyorsa bu Ağrı Basın Birliği'nin yayın politikaları ,köşe yazarlarının cesur ,kararlı ve yol gösterici yazılarından dolayıdır.

 Bu sebeple ağrı Basın Birliği olarak doğru bildiğimiz yoldan çıkmayacak yapacağımız haberlerle gündemi takip eden değil gündemi oluşturan bir yapıda olacağız.

 Kamuoyuna saygıyla sunulur.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
1270 Kez Görüntülendi.
Yusuf Kalkan'ın Acı Günü
AĞRI
289 Kez Görüntülendi.
Rektör Gülçin'in A.İ.Ç.Ü de verimliliği arttırma çalışmaları aralıksız devam ediyor
BİLİM
793 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Genç Kızın Yediği Pasta Nedeni İle Kalbi Durdu
AĞRI
2986 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Bir İntihar Olayı Daha Yaşandı
AĞRI
2835 Kez Görüntülendi.
Dem Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık Patnos’ta yaşanan rezaleti gözler önüne serdi
AĞRI
2149 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Otomobil Kaldırıma Çıktı 1'i Ağır 5 Yaralı
AĞRI
2624 Kez Görüntülendi.
Hasan Fecri Alpaslan'ın Acı Günü
AĞRI
1298 Kez Görüntülendi.
Aras'ın Gurur Gününde Ağrı ,Kent Meydanında Buluştu
AĞRI
2133 Kez Görüntülendi.
Yakup Karamızrak Hayatını Kaybetti
AĞRI
1174 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Şehit Öğretmeni