Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı Barosu ''B.Başkanları Derhal İade Edilmelidir''

Ağrı Barosu görevden alınan 3 belediye başkanı için açıklama yaptı

Ağrı Barosu görevden alınarak yerlerine kayyum atanan Van,Mardin ve Diyarbakır Bşehir Belediye Başkanlarının göreve iade edilmesi için basın açıklaması yaptı.

Sosyal medya hesaplarından yaptıkları açıklamada şu ifadelere yer verildi;

31 Mart yerel seçimlerinde halk tarafından seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınarak yerlerine kayyum atandığını öğrenmiş bulunuyoruz. Daha önceki görevden almalarla belediyeleri kayyum eliyle yönetme politikası yanlış olduğu gibi hali hazırdaki tutum da yanlış olup iki yanlıştan bir doğrunun çıkmadığını gösteren bu yaklaşımlar asla ama asla kabul edilemez.

Bir belediye başkanı hakkında soruşturma veya kovuşturma bulunması, aday olmaya ve seçilme halinde görev yapmaya engel değildir. Yürütülen bu soruşturma ve kovuşturmaların, haklarında kesinleşmiş mahkumiyet hükmü bulunmayan belediye başkanlarının aday olup seçilmelerine engel olmaz iken görevden uzaklaştırılmalarına gerekçe gösterilmesi, anayasal ilke olan ‘‘masumiyet karinesine’’ aykırıdır. Seçilmiş belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmaları, vatandaşların seçme ve seçilme hürriyetlerine saygı duyulmadığının en bariz göstergesidir. Halkın iradesine saygı içermeyen bu ve benzeri yaklaşımlar, legal siyasete ve sandığa duyulan güveni yerle bir edecek, demokrasiye olan inancı bitirecektir.

Her fırsatta sandığa işaret eden ve sandıktan çıkan iradeye saygı duyulmasını isteyen siyasi iktidarın düştüğü bu çelişkili vaziyetten bir an evvel çıkarak yapılan yanlıştan dönmesi gerekmektedir. Bu anlamda seçimde halk tarafından seçilen Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye başkanlarının görevlerine iade edilmeleri elzemdir. Biz Ağrı Barosu Yönetim Kurulu olarak yapılanların, toplumun sadece bir kesimini ilgilendirmediğini; demokrasiye inanıp onu benimseyen her vatandaşın hayatını ilgilendirdiğine olan inancımızla yapılan idari hatadan vazgeçilerek belediye başkanlarının görevlerine iadelerine, halkın iradesine kayıtsız şartsız saygı duymaya davet ediyoruz.

Yorumlar

Niyemiş 6 Yıl Önce

Teröristleri destekleyen pkk ya mali ve maddi yardım yapan askerimizi polisimi kundaktaki bebekleri şehit eden şerefsiz namusuzları destekleyen kim ise bu ülkeye kim hainlik yapıyorsa hem devletin koltuğunda oturacak hem pkk lı şerefsizleri işe alacak sonrada Türk milleti buna göz yumacak geçin bunları kim bu olaya karşı ise şehit edilen polisini askerin kundaktaki bebeğin kanında eli vardır

Turkuaz Sevdalısı 6 Yıl Önce

Şehit yakını ve gazilerimizi işten çıkaran, onların yerine pkk'lı teröristleri işe alan, pkk'ya açık bir şekilde destek veren babamızın oğlu da olsa alınmalıdır. Salih beyin yaptığı bu açıklama kendisine yakışmamıştır. Yada biz yanlış tanımışız.

VATANSEVER 6 Yıl Önce

Pkk'ya lojistik destek vermek, devletin kaynaklarını onlara aktarmak suçtur..! Demokrasi adı altında, Devletin #Kayyum atamasına karşı çıkmakta dolaylı teröre destektir! Belediye Başkanı Milletvekilleri Eski Başbakan Eski C. Başkanı ... Kim olursa olsun farketmez suçtur..!

Daha Fazla Haber
AĞRI
662 Kez Görüntülendi.
Gazeteci Nezir Çelik Hayatını Kaybetti
AĞRI
3420 Kez Görüntülendi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Değişyi,Turan Görevi Devraldı
AĞRI
841 Kez Görüntülendi.
Ağrı Jandarma Kaçakçılara Göz Açtırmıyor
AĞRI
2672 Kez Görüntülendi.
24 Yaşındaki Ağrılı Genç Silahla İntihar Etti
AĞRI
1045 Kez Görüntülendi.
Ağrı Spor Üssü Olma Yolunda Adım Attı
AĞRI
2820 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da İşlenen Cinayetin Katil Zanlısı Yakalandı
AĞRI
2622 Kez Görüntülendi.
Memleketten Bir Haber Var
AĞRI
4807 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 1 Çocuk Babası Genç Adam İntihar Etti
AĞRI
2577 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Dereye Düşen 5 Yaşında ki Çocuk Boğularak Öldü
AĞRI
4355 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Elektrik İşlerinin Yeni Adresi