Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrılı Aile Oğul Nöbetinde

Ağrılı aile Diyarbakır da Hacire Ananın başlattığı eyleme katılmak için Diyarbakır’a gitti.

Diyarbakır HDPİl Başkanlığı önünde Hacire’nın başlattığı eylemde oturan aile sayısı 13 e yükseldi.

HDP önündaki eylemlere Ağrı2nın Eleşkirt İlçesinden de bir aile katıldı.

Çur ailesi 4 yıl önce PKK Dağ Kadrosuna katılan çocuklarının kendilerine teslim edilmesi için eyleme başladı.

HDP Diyarbakır İl Başkanlığı binası önünde çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin oturma eylemi yapan ailelerin sayısı 5’nci gününde 13’e yükseldi.
Diyarbakır’da HDP İl Başkanlığı binası önünde oturma eylemi yapan ailelerin eylemi 5’nci gününe girerken, eyleme katılan aile sayısı 13’e yükseldi. Bugün oğulları 4 yıl önce Ağrı’nın Eleşkirt ilçesinde kaybolan Vahit Çur’un (16) annesi Necla Çur ve babası Bedirhan Çur oturma eylemine katıldı. Anne Necla Çur, oğlunun kendisine verilmesini istedi.

Anne Çur, “Ben buraya kadar geldim, oğlumu almadan bir yere gidemem. Dağa gittim oğlumu gördüm, çocuğumu vermediler. Oğlumun kafasını yıkamışlar, ilaç vermişler. Diyorlar sen gidersen, devlet annene, babana işkence eder. Kardeşine işkence eder, korkutuyorlar çocuğu. Yalan söylüyorlar. Çocukları korkutup eve gelmelerini engelliyorlar” dedi.
Baba Bedirhan Çur ise, oğullarını görmeye gittiklerini ve teröristlerin 'artık oğlunuzu bir daha görmeye gelmeyin' dediklerini söyledi.

Baba Çur, “Kafamıza silah dayadılar. Oğlum gelmek istedi vermediler. Ben fakirim, perişanım.

Bakın ben yaşlıyım. Hak mıdır, Müslüman çocuğunu alıp silah vermek, kasına silah dayamak. Müslümanlık böyle midir. Devletinizi bırakmayın. Oğlum kaç gel. Devletine teslim ol. Devletimiz bambaşkadır babam. Onlardan hayır gelmez. 15- 16 yaşındaydı. Kaçırıldığında çobandı" diye konuştu.
Diğer bir aile ise Diyarbakır’dan oğlu 4 yıl önce terör örgütü PKK tarafından alıkonulan Aziz Demir’in (16) annesi Güzide Demir oturma eylemine katıldı.

Anne Güzide Demir en son 1 yıl önce oğluyla görüştüğünü ve bacaklarından yaralandığını söyledi. Anne Demir, “Telefon çaldı, ben hep yanmışım dedi. Diyor gelin beni götürün.

Biz gittik kimse bizi bırakmadı. Kandırılıp götürüldü. Bu acıları çektik. Gittik Suriye kapısında yattık.

Kimse bizi bırakmadı. Her günümüz bize ölümdür. 4 sene oldu gitti. Şimdi 20 yaşındadır” diye konuştu.
 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
2434 Kez Görüntülendi.
Ağrılı İki Kardeş Göçük Altında Can Verdi
AĞRI
2240 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Dem Parti Şokta, Karar Duruşmasında Ceza Yağdı
AĞRI
1137 Kez Görüntülendi.
Ağrı KOSGEB'ten Girişimcilere 2 Milyondan 20 Milyona Kadar Destek
AĞRI
352 Kez Görüntülendi.
Karabey Tarım TÜMOSAN, Ağrı’da Geleneksel Traktör Bakım Günleri’ne Yeniden Başladı
AĞRI
1751 Kez Görüntülendi.
Ağrı CHP'de Dengeler Değişiyor Kongreye Sürpriz Adaylar Damga Vuruyor
AĞRI
1720 Kez Görüntülendi.
Gülten Avcı Hayatını Kaybetti
AĞRI
1067 Kez Görüntülendi.
Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız Genel Başkan Ağırladı
AĞRI
831 Kez Görüntülendi.
Başkan Sayan'dan Üreticiye Destek
AĞRI
3445 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Firari Terörist Operasyonla Yakalandı
AĞRI
3969 Kez Görüntülendi.
Ankarada İş Kazası Ağrılı Kuzenler Feci Şekilde Can Verdi