Kategoriler

Ağrı04Haber

HDP Doğubayazıt Kararını Açıkladı

HDP disiplin kararını açıkladı

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar hakkında disiplin işlemi başlatmıştı.

Bugün Acar hakkında alınan karar HDP tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

HDP Genel Merkezi yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi ;

Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanlarımız ile ilgili Doğubayazıt halkından, iş insanlarından, kent esnafından ve partililerimizden kurulumuza gelen yoğun eleştiri ve şikayetler üzerine Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuz 5 ay önce bir araştırma ve inceleme süreci başlatmış ve konu ile ilgili önemli sonuçlara ulaşmıştır.

Buna göre; 
Eleştiri ve şikayetlerin odağında bulunan Belediye Eşbaşkanı Yıldız Acar’ın partimizin yerel yönetimlerde esas aldığı toplumcu, şeffaf, demokratik katılımcı belediyecilik anlayışıyla uyuşmayan, ilke ve esaslarımıza açıkça ters düşen tutum, pratik ve politikalar yürüttüğüne; halkımızın binbir emek ve bedel ile kazandığı yerel yönetim anlayışımıza layık bir duruş sahibi olmadığına dair Doğubayazıt halkımızdan gelen eleştiri ve şikayetlerin haklı ve yerinde olduğu sonucuna varılmıştır. 


Gelinen aşamada, ortaya çıkan tablo nedeniyle Doğubayazıt Belediye Eşbaşkanı Yıldız Acar’ın Demokratik Yerel Yönetimler Kurulumuz ile bugün itibariyle siyasi ve örgütsel herhangi bir bağı kalmamıştır. 


Kurulumuz ayrıca Yıldız Acar’ın partimizin yerel yönetim politikasına verdiği zarar, Bazid halkının çelikten iradesini layıkıyla temsil etmek yerine kişisel ve kimi grupsal öncellikleri esas almış olması nedeniyle parti üyeliğinden kesin ihraç talebi ile Parti Merkez Disiplin Kurulu’na sevk ettiğimizi de değerli halkımız ve tüm kamuoyuyla paylaşmak isteriz. 


Doğubayazıt Belediye Meclis Grubumuz, parti ilkelerimiz ve toplumcu belediyecilik anlayışımız çerçevesinde çalışmalarını kararlılıkla sürdürecektir.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
1786 Kez Görüntülendi.
Ağrı Valiliği Genç Öğretmenin Hayatını Kaybettiğini Açıkladı
AĞRI
1878 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da İmar Revizyonu İçin Geri Sayım Başladı
AĞRI
370 Kez Görüntülendi.
Hüseyin Arslan'dan Mistik Bir Ağrı Öyküsü
AĞRI
231 Kez Görüntülendi.
AĞRI İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT, “İNTİHAR”
AĞRI
666 Kez Görüntülendi.
Gürkan Güneş Ağrı da bir yol ,bin ölüm hikayesini kaleme aldı
AĞRI
3650 Kez Görüntülendi.
Dinçer Kaya Hayatını Kaybetti
AĞRI
775 Kez Görüntülendi.
Ağrı Ticaret Borsası Başkanlığı, Ağrı’nın Altın Çocuklarıyla Kahvaltıda Buluştu
AĞRI
1923 Kez Görüntülendi.
Hazal Aras ve İbrahim Çeçen’den Ortak Mesa
AĞRI
2118 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da İki Kardeşin Kavgası Karakolda Bitti
AĞRI
1326 Kez Görüntülendi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni Ziyaret Etti