Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı da Para Cezaları Kesilmeye Başlandı

Ağrı Valiliği ttoplamda 11 kişiye 34.650 TL ceza kesti

Ağrı Valiliği vatandaşların şikâyetçi oldukları izole olması gerekirken sokağa çıkan covid-19 hastalarına cezai işlem uygulamaya başladı.

Valilik uygulamalara ilişkin bir basın açıklaması paylaştı.

Kamuoyu ile paylaşılan açıklama şu şekilde ;

 İlimizde Koronavirüs ile mücadele kapsamında, toplu yaşam alanlarında gerçekleştirilen denetimler aralıksız devam etmektedir.

 Valimiz Dr. Osman Varol’un da zaman zaman katıldığı denetimlerimiz aracılığıyla, vatandaşlarımızın sağlığı için Koronavirüs ile mücadelemiz büyük bir özveri ve kararlılıkla sürdürülmektedir.

 Valiliğimizce kurulan ekiplerimiz, ilimizde bugüne kadar toplam 982 işletmeyi denetlemiştir.

Bu kapsamda;

• 347 adet cafe ve restoran,

• 171 adet berber ve kuaför,

• 126 adet market ve çay bahçesi,

• 96 adet kıraathane,

• 84 adet pazar yeri,

• 9 adet düğün salonu,

• 79 adet ticari taksi ve toplu taşıma aracı,

• 22 adet internet kafe,

• 26 adet konaklama ve dinlenme tesisi,

• 15 adet park ve mesire alanı,

• 7 adet yüzme havuzu ve spor salonu denetlenmiş olup; 20 adet işletmeye cezai işlem uygulanmış, 5 adet işletmeye de ikazda bulunulmuştur.

Sahada olan ekiplerimizce, işletmelerimizin denetlenmesinin yanı sıra evde karantinada bulunan vatandaşlarımız evlerinde ziyaret edilerek, evde karantina kurallarına uyup uymadıkları denetlenmiştir. Denetlemeler sırasında, Koronavirüs testi pozitif çıkan ve evde gözetim altında tutulan 11 vatandaşımızın kurallara uymadığı tespit edilerek kişi başı,  3.150 Türk lirası para cezası uygulanmıştır.

Aynı zamanda ekiplerimiz, toplu yaşam alanlarında bulunan hemşehrilerimize, Koronavirüs ile mücadelenin temel prensipleri olan maske-mesafe temizlik kurallarına uymaları konusunda rehberlik ederek uyarılarda bulunmaktadır.

Yorumlar

Bravo 5 Yıl Önce

Bu denetimleri arttırmak lazım ve siz gazeteci arkadaşlar ise buna destek verip halkı bilinçli hale getirirsek inşAllah iyi olacak.

Daha Fazla Haber
AĞRI
2552 Kez Görüntülendi.
Ağrı Valiliği Genç Öğretmenin Hayatını Kaybettiğini Açıkladı
AĞRI
2629 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da İmar Revizyonu İçin Geri Sayım Başladı
AĞRI
405 Kez Görüntülendi.
Hüseyin Arslan'dan Mistik Bir Ağrı Öyküsü
AĞRI
258 Kez Görüntülendi.
AĞRI İÇİN CİDDİ BİR TEHDİT, “İNTİHAR”
AĞRI
679 Kez Görüntülendi.
Gürkan Güneş Ağrı da bir yol ,bin ölüm hikayesini kaleme aldı
AĞRI
3673 Kez Görüntülendi.
Dinçer Kaya Hayatını Kaybetti
AĞRI
788 Kez Görüntülendi.
Ağrı Ticaret Borsası Başkanlığı, Ağrı’nın Altın Çocuklarıyla Kahvaltıda Buluştu
AĞRI
1936 Kez Görüntülendi.
Hazal Aras ve İbrahim Çeçen’den Ortak Mesa
AĞRI
2129 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da İki Kardeşin Kavgası Karakolda Bitti
AĞRI
1346 Kez Görüntülendi.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi’ni Ziyaret Etti