Kategoriler

Ağrı04Haber

DGS Başvuruları Başladı mı ?

ÖSYM Dikey geçiş sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından DGS tercihlerinin başladığını duyurdu.

Binlerce kişinin heyecanla beklediği DGS tercih süreci bugün başladı.ÖSYM tarafından duyurulan başvuruya ilişkin tüm merak edilenlerde cevaplandı.

ÖSYM tarafından yapılan son dakika duyurusunda DGS ek tercihlerinin başladığı belirtildi. Bugün başlayan DGS ek tercih işlemleri 11 Kasım 2020'ye kadar devam edecek. DGS ilk tercih işlemlerinde yerleşemeyen adayların merakla araştırdığı DGS ek tercih nasıl yapılır

DGS EK TERCİH NASIL YAPILIR?

Tercihler aday tarafından, bireysel olarak internet aracılığıyla, T.C. kimlik numaraları ve şifreleri kullanılarak elektronik ortamda yapılacaktır. Posta ile Merkezimize gönderilen veya elden verilen tercihler işleme alınmayacak ve cevaplandırılmayacaktır.

DGS EK TERCİH NEDİR, KİMLER YAPABİLİR?

DGS ek tercih işlemlerini, ilk tercih işlemleri sonucunda üniversitelere yerleşemeyen adaylar yapabilecek.

DGS EK TERCİH ÜCRETİ NE KADAR?

Ek yerleştirme için tercih ücreti 20,00 TL’dir. Ek yerleştirme için tercih yapmak isteyen adaylar, tercih ücretini, ÖSYM’nin internet sayfasında e-İŞLEMLER’de yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile 5-12 Kasım 2020 tarihleri arasında yatıracaklardır. Ücret yatırma işlemi 12 Kasım 2020 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir. Banka/ATM’lerden tercih ücreti yatırılmamalıdır. Adaylar, tercihlerini yaptıktan sonra tercih ücretini yatırarak tercih işlemlerini tamamlayacaklardır. Süresi içinde ek yerleştirme tercih ücretini yatırmayan adayların yapmış oldukları tercihler geçersiz sayılacak ve ek yerleştirme işlemine dâhil edilmeyecektir. ÖSYM Yönetim Kurulunun 14.01.2019 tarihli kararı gereği, şehit eşi, şehit çocuğu, gazi, gazi eşi ile gazi çocuklarından yerleştirme ücreti alınmayacaktır.

Adaylar, 2020-DGS yerleştirme sonucu oluşan en düşük puanlara aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Yorumlar

frd 2 Yıl Önce

başarılar

Daha Fazla Haber
AĞRI
899 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da fırınlar grev kararı aldı
AĞRI
1363 Kez Görüntülendi.
PKK Ağrı İl Genel Meclis Üyesini Öldürdüğünü Ailesine Bildirdi
AĞRI
2333 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Görevli Polis Memuru Hayatını Kaybetti
AĞRI
5684 Kez Görüntülendi.
A.İ.Ç.Ü Rektörü İlhami Gülçin Alanında 1. Türkiye de 2 Oldu
AĞRI
1495 Kez Görüntülendi.
Rektör,Ağrı,A.İ.Ç.Ü
AĞRI
2459 Kez Görüntülendi.
Mehmet Halit Alpaslan Hayatını Kaybetti
AĞRI
3020 Kez Görüntülendi.
Tutak Başkan Fevzi Sayanla Birlikte Tarihi Bir Güne Tanıklık Etti
AĞRI
8941 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras Müjdeli Haberi Duyurdu
AĞRI
1000 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Bayram Trafiği Kazaya Neden Oldu
AĞRI
2071 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi'nden Seyyar Sandık, Mini Referandum