Kategoriler

Ağrı04Haber

Soylu Merak Edilen İsmin Taşdemir Olduğunu Açıkladı

Bakan Süleyman Soylu herkesin merak ettiği ismi açıklayarak HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir'dir dedi.

Canlı yayında gündeme dair açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Gara harekatına ilişkin açıklamalar yaparken herkesin merak ettiği Gara'ya giden milletvekilinin  HDP Ağrı Milletvekili Dilan Dirayet Taşdemir olduğunu açıkladı.
Soylu'nun açıklaması şu şekilde;
"2017'de terör örgütüne katılan biri, bir süre önce bize teslim oldu. Terör örgütlerinin korkusu, bizim bu kişilerle yaptığımız mülakatlardır. 2017'de ilk önce Nusaybin ve Kızıltepe'ye geliyor, sosyal medyadan tanıştığı birinin ikna etmesiyle birlikte terör örgütüne katılıyor. Ardından kendisine bir telefon numarası veriliyor, o da HDP eski milletvekili Hatice Kocaman'a ait.
Kocaman'ı arıyor 'terör örgütüne katılmak istiyorum' diyor. Kocaman'ın telefonda böyle şeyler konuşulmaz çıkışı sonrası buluşuyorlar ve gidip bir süre onunla kalıyor. Ardından terör örgütüne katılıp Gara'da eğitimlerini alıyor.O İSİM DİRAYET DİLAN TAŞDEMİREn nihayetinde Gara'dan Mahmur'a gidileceği söyleniyor. Gara'dan birisiyle birlikte arabaya biniyorlar. Yanındaki diyor ki 'bunu tanıdın mı?', 'Hayır tanımadım' deyince bu Dirayet Dilan Taşdemir, HDP Ağrı milletvekili diyor.
Dilan Dirayet Taşdemir Kimdir
Dirayet Dilan Taşdemir 18 Nisan 1982 yılında Ağrı'da doğdu. Babasının ismi Yusuf annesinin ismi Nigar'dır. HDP milletvekilidir. 7 Haziran 2015 tarihinden beri Ağrı Milletvekilliği görevini devam ettirmektedir.
Dirayet Dilan Taşdemir, Mersin Üniversitesi Sosyoloji ve Arkeoloji bölümü mezunudur. 2008 senesinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nde Kadın Politikaları alanında danışman olarak görev üstlendi.
Bekar olan Dirayet Dilan Taşdemir, orta düzeyde Almanca konuşmaktadır.
Halkın Demokrasi Partisi (HADEP) kadın kollarında çalışan Taşdemir, KCK operasyonları sonucunda tutuklandı ve beş yıl cezaevinde kaldı. Haziran 2015 ve Kasım 2015 Türkiye genel seçimleri'nde HDP Ağrı milletvekili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisine girdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Üyesidir.

Yorumlar

gösterdi 4 Yıl Önce

Ben her zaman dediğim bir söz hdp eşittir pkk ülkemizde ve ırakta suriyede her ölümün arkasında bunların parmağı var bunların mecliste bile tutulması Türk milletine hakarettir bu hainlerin bir an önce gereğinin yapılması lazım ha unutmadan Ağrı dan üç tane haini meclise gönderip bu hainlerden birinin 13 askerimizin haince acimasızca şehit edildiği gara gidip ziyaret etmesi Ağrı nın adını yerin dibine geçirdiniz zaten memleket köy gibi bir yerdi şimdi hainlerin kampını ziyaret eden bir hain vekilin adıyla anılacak hayırlı ve uğurlu olsun

Daha Fazla Haber
AĞRI
2278 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Trafik Kazasında Öldü
AĞRI
3149 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Başarılı Spor Adamı Bülent Yüzak Kazada Ağır Yaralandı
AĞRI
584 Kez Görüntülendi.
Başkan Sayan İmzayı Attı ,Tutaklı Gençlerin Umudu Arttı
AĞRI
560 Kez Görüntülendi.
Tırla Yapılan Ulusla Arası Sevkiyat Ağrı Polisine Takıldı
AĞRI
5734 Kez Görüntülendi.
20 Yaşında ki Ağrılı Genç Denizde Boğularak Öldü
AĞRI
8333 Kez Görüntülendi.
Ağrılılara Baskı Yapan Iğdır Rektörü Boluda da Aynı Uygulamalarla Gündem olmuş
AĞRI
1598 Kez Görüntülendi.
MÜLK ALLAH’INDIR PEKİ, YA FAHİŞ KİRASI?
AĞRI
2199 Kez Görüntülendi.
Rektörlükte Skandal! Iğdır Üniversitesinde Etnik ve Mezhepsel Ayrımcılık İddiası
AĞRI
1293 Kez Görüntülendi.
Halkçı başkandan haklı müdahale
AĞRI
2280 Kez Görüntülendi.
Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın ,Osmanlı'dan Sonra Seyir Tepesi ile Anılcak