Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı Eğitim Sen Şube Yönetimi adına Şube sekreteri Engin EROĞLU yaptığı basın açıklamasında….

Bilindiği üzere 01/03/2021 tarihinde toplanan Bakanlar kurulundan çıkan karar gereği ilimizde okulların seyreltilmiş sınıflar halinde yarı zamanlı olarak eğitim öğretime başlamasına karar verilmiştir.

 Ağrı Eğitim Sen Şube Yönetimi adına Şube sekreteri Engin EROĞLU yaptığı basın açıklamasında…. 

            Bilindiği üzere 01/03/2021 tarihinde toplanan Bakanlar kurulundan çıkan karar gereği ilimizde okulların seyreltilmiş sınıflar halinde yarı zamanlı olarak eğitim öğretime başlamasına karar verilmiştir. 

            Ağrı il  merkezi ve ilçe merkezlerinde yaptığımız incelemelerde okullarda seyreltilmiş sınıflarla yapılan  yarı zamanlı eğitim yerine  ikili eğitime (Sabahcı-Öğlenci) geçilmesinin daha uygun olduğu görülmüştür. Çünkü ilimiz eğitim, öğretim ve ekonomi alanında dezavantajlı bir il olup maalesef internet erişim araçlarına ulaşım bakımından en çok sorun yaşayan illerin başında gelmektedir. Bu sebeple ikili eğitimin ilimiz için daha avantajlı olabileceği ve daha çok öğrenciyi eğitim öğretim faaliyetlerine dahil edeceği düşünülmektedir.  İkili eğitime geçilmesi için öncelikle yeterli sayıda kadrolu öğretmen alımının yapılması bu mümkün olmadığı taktirde pandemi süreci sebebiyle daha iyi bir maaş ile ücretli öğretmen alımı yapılması gerekmektedir. Ayrıca yeterli sayıda yardımcı personel okullarda görevlendirilmelidir. Bunun öncesinde eğitim öğretim faaliyetleri içerisindeki herkes ivedilikle aşılanmalıdır. Okulların pandemi sürecine uygun kriterlere göre tedbirler alınarak açılması gerekmektedir. 

Pandemi sürecinin başından beri Ağrı il ve ilçe milli eğitim teşkilatlarımız somut proje ve  tedbirler ortaya koyamamıştır. Konu ile ilgili her türlü görüş alış verişine sendika olarak hazırız. İstenildiği zaman görüş, öneri ve projelerimizi paylaşmaya hazırız. 

Ağrı ilimizde aynı şubenin ikiye ayrılıp yarısının  sabah diğer  yarısının  öğlen okula geleceği şekilde ikili eğitim sistemine geçilmesi konusunda başta Bilim kurulu olmak üzere Bakanlık ve il Hıfzısıhha kurulunun görüş ve önerileri alınarak ikili eğitim modelinin en kısa zamanda düşünülmesini istiyoruz.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
536 Kez Görüntülendi.
Gazeteci Nezir Çelik Hayatını Kaybetti
AĞRI
3305 Kez Görüntülendi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Değişyi,Turan Görevi Devraldı
AĞRI
788 Kez Görüntülendi.
Ağrı Jandarma Kaçakçılara Göz Açtırmıyor
AĞRI
2605 Kez Görüntülendi.
24 Yaşındaki Ağrılı Genç Silahla İntihar Etti
AĞRI
986 Kez Görüntülendi.
Ağrı Spor Üssü Olma Yolunda Adım Attı
AĞRI
2773 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da İşlenen Cinayetin Katil Zanlısı Yakalandı
AĞRI
2595 Kez Görüntülendi.
Memleketten Bir Haber Var
AĞRI
4775 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 1 Çocuk Babası Genç Adam İntihar Etti
AĞRI
2570 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Dereye Düşen 5 Yaşında ki Çocuk Boğularak Öldü
AĞRI
4340 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Elektrik İşlerinin Yeni Adresi