Kategoriler

Ağrı04Haber

Hollanda Büyükelçiliği Doğubayazıt'a ayrı bir parantez açacak

Hollanda Büyükelçiliğinden Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar'a ziyaret

Hollanda Büyükelçiliğinden Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’a ziyaret.

Avrupa Birliğinin göçmenler ve uyuşturucu ile mücadele konusunda sürdürdüğü çalışmalar kapsamında bölgede bir takım ziyaretlerde bulunan Hollanda Büyükelçiliği 1. Katibi Marijn Speth Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar’ı ziyaret etti.

Cuma günü saat 10:30 da gerçekleşen ziyarette İran üzerinden gerçekleşen kaçak göçmen hareketliliğine dair yapılan sohbetin ardından uyuşturucu kullanımına ilişkinden karşılıklı bilgi paylaşımında bulunuldu.

Acar’ın Uyuşturucu kullanımının önüne geçmek yolunda sarf ettiği çalışmalar ile çocuklar ve gençlerin sportif ve sosyal projelerle uyuşturucu batağına düşmemesi yönünde attığı adımlar elçilik tarafından memnuniyetle karşılandı.

Marijn Speth ;Başkan Yıldız Acar’ın Bölgede ‘’Kadın’’ kimliğinin dezavantajlarını bertaraf etmeye yönelik çalışmaları hakkında da bilgi almasının ardından Avrupa Birliği için hazırlanacak olan raporda bu çalışmaların önemli rol alacağına vurgu yaparak,gerekli desteğin sunulması yönünde çaba sunacaklarını ifade etti.

Acar ; Ortadoğu ve Afganistan da ki çatışma bölgelerinden kaçarak İran üzerinden Türkiye’ye giriş yapan düzensiz göçmenler ve Suriyeli mülteciler hakkında Türkiye’nin üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirdiğinin altını çizerek Avrupa Birliğinin de bu konuda gerekli hassasiyeti göstermesi gerektiğini ifade etti.

Acar;Belediye olarak bizlerde yaşanan bu insanlık dramında yetki alanlarımız içinde gerekli tüm katkıyı sunduk sunmaya da devam ediyoruz. Avrupa Birliğinin yeterli hassasiyeti göstermediğini de düşündüğümüzü üzülerek ifade etmek istiyorum, dedi.

Tercüman aracılığı ile devam eden sohbette Hollanda Büyükelçiliği 1. Katibi Marijn Speth misafirperverlikten ve karşılıklı bilgi alışverişinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek.Rapor’da Doğubayazıt’a özel bir bölüm ayıracaklarını ve mevkidaşlarının tamamına bundan sonraki çalışmalarında ezberi tekrarlanan Diyarbakır ve Van yerine Doğubayazıt’a gelmeleri yönünde telkin ve tavsiyelerde bulunacağını ,söyledi.

Marijn Speth Hollanda da kent meclisleri ile görüşmeler sağlayacaklarını ve bu meclislerden Doğubayazıt Belediyesi ile bir kardeş belediye oluşturma yolunda adımlar atacaklarını ifade etti.

Doğubayazıt Belediyesinde ki ziyaret yaklaşık 1 buçuk saat sürdü.Ziyaretin ardından birlikte yenen yemek sonrası Acar Misafirlerini uğurladı.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
1153 Kez Görüntülendi.
Gülten Avcı Hayatını Kaybetti
AĞRI
744 Kez Görüntülendi.
Ağrı Ziraat Odası Başkanı Ömer Yıldız Genel Başkan Ağırladı
AĞRI
491 Kez Görüntülendi.
Başkan Sayan'dan Üreticiye Destek
AĞRI
3115 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Firari Terörist Operasyonla Yakalandı
AĞRI
3659 Kez Görüntülendi.
Ankarada İş Kazası Ağrılı Kuzenler Feci Şekilde Can Verdi
AĞRI
4794 Kez Görüntülendi.
Ağrı Polisinin Hızlı Müdahalesi Olası Katliamı Önledi
AĞRI
2930 Kez Görüntülendi.
Baran Erden'den Teşekkür Mesajı
AĞRI
6783 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Adliye çıkışı silahlı çatışma yaralılar var
AĞRI
1433 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Sahte Para Operasyonu
AĞRI
931 Kez Görüntülendi.
Ağrı Şeker Fabrikası’ndan Ekonomiye Çifte Katkı