Kategoriler

Ağrı04Haber

Bakan Koca ;Aşı Olmayanlara Yasakların yolda Olduğunu Açıkladı

Sağlık Bakanı aşı oranının iş ve eğitim hayatını sekteye uğratmamak için yükseltilmesi gerektiğine vurgu yaparak aşı olmayanlara kısıtlamaların yolda olduğunun işaretini verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamada aşı olmayanlara yönelik gelecek kısıtlamaların sinyalini verdi.

Koca en az iki doz aşının bağışıklığı geliştireceğine vurgu yaparak eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşıyı zorunlu hale getireceklerine işaret eden açıklamalarda bulundu.

Koca açıklamalarında ;

''Aşı programımız bugüne kadar bir teşvik ve tercih konusuydu oysa artık eğitim ve iş hayatının devamı gayesiyle her bir vatandaşımız için tercihe bırakılamayacak bir toplumsal ödevdir. Eğitim ve iş hayatının sekteye uğramaması için aşı olmazsa olmaz kural haline gelmeli, aşı olmayan kişiler ise düzenli olarak PCR test sonuçlarının negatif olduğunu göstermelidir. Özellikle öğrenci velileri ya aşılarını tamamlayacaklar ya da hastalık taşımadıklarını düzenli olarak kontrol ettirmek zorunda olacaklar. Bunun detaylarını ilgili kurumlarımızla yapacağımız ortak çalışmalar neticesinde ilan edeceğiz. 

Tekrar ifade etmek istiyorum yüz yüze eğitim olmazsa olmazımızdır. Çünkü artık aşı var. Aşı iş ve eğitim hayatı için artık bir teşvik ve tercih değil toplumsal bir ödevdir. 

Bildiğiniz gibi çok başarılı bir aşı programı yürütüyoruz. Ancak halen istediğimiz seviyede değiliz. Toplumsal bağışıklığı elde etmiş değiliz. En az iki doz aşı olmadan bağışıklık elde edilemiyor. En az iki doz aşı olmamış kimse kendisini aşı olmuş zannetmemeli. Bu konuda çok önemli bir bilimsel çalışmayı tamamladık. Bugün önde gelen bilimsel bir dergide yayınlanması için girişimimizi de yaptık. Sonuçlarını hem siz değerli vatandaşlarımızla hem de dünya kamuoyu ile paylaşacağız. ''ifadelerine yer verdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
5639 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Yaşanan Silahlı Kavgada 1'i Ağır 3 Kişi Yaralandı
AĞRI
770 Kez Görüntülendi.
Ağrı Valiliği Doğal Afet Uyarısında Bulundu
AĞRI
1015 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Çilek Abla'sından Çocuk Festivali
AĞRI
4003 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Girdikleri Evden Çelik Kasayı Çalan İki Kafadar Yakayı Ele Verdi
AĞRI
3283 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 45 Milyon Lira Değerinde Vergi Kaçakçılığı Önlendi
AĞRI
9150 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Çocuk Kaçırma Girişimi Aileleri Tedirgin Etti ''Yetkililer Suskun''
AĞRI
6673 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da altın kaçakçılığı yapan 3 kişi yakalandı
AĞRI
9604 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Çiftin Kavgasında Bıçaklanan Kadın Hayatını Kaybetti
AĞRI
11102 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi Çalışmayan 29 Kişinin İşine Son Verdi
AĞRI
1476 Kez Görüntülendi.
Aras ; Çıkarılan Tüm Zorlukları Halkımızla Birlikte Aşacağız