Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı da Kütüphane Açılışı Gerçekleştirildi

Vali Varol, Fatih Sultan Mehmet İlkokulunun Kütüphanesinin Açılışını Gerçekleştirdi

Ağrı Valisi Osman Varol, "Kütüphanesiz Okul Kalmayacak" projesi kapsamında ilimize kazandırılan ilk kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi.
 Kitapların nesiller arası haberleşmeyi sağlayan iletişim araçları olduğunu vurgulayan Vali Varol: “Kitap okuma seferberliği ile ilgili ilimizde çok çeşitli projeler yürütüyoruz. Bu projelerimiz Pandemi dolayısıyla verilen arada sekteye uğramış olsa da yüz yüze eğitimin yeniden başlamasıyla birlikte projelerimizi kaldığı yerden yürütme gayreti içerisindeyiz.” dedi.
Ülke çapında başlatılan “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında çalışmaların hızla başladığını ifade ederek sözlerini sürdüren Vali Varol: “Milli Eğitim Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in talimatlarıyla ilimizde kütüphanesi olmayan 554 okulumuza kısa bir sürede kütüphane kazandırmak için büyük bir gayretle çalışıyoruz. Bunu yaparken de ilimizin en önemli değerlerini sembolize edecek tasarımlar ortaya koyuyoruz. Bu tasarımlarda, ilimizdeki Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinde öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından üretilen materyalleri kullanıyor; okullarımıza kazandıracağımız kütüphanelerin ilimizin değerlerini yansıtacak olması ve ilimizde yine okullarda üretilen malzemelerle yapılmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Bugün burada, tasarımıyla Nuh’un Gemisi’nin sembolize edildiği, ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ projesi kapsamında ilimize kazandırdığımız ilk kütüphanenin açılışını gerçekleştireceğiz.” dedi.
Kütüphanenin öğrenci ve öğretmenlerimize hayırlı olması temennisinde bulunan Vali Varol, öğrencilerimizle kurdele keserek kütüphanenin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından kütüphanede incelemelerde bulunarak öğrencilerimizle kitaplar hakkında sohbet eden Vali Varol, evlatlarımızın gözündeki ışığın, kendilerine güç verdiğini belirtti. Kütüphanede akıl ve zeka oyunu oynayan çocuklarımıza oyunlarında eşlik eden Vali Dr. Osman Varol, öğrencilerimizin davetini geri çevirmeyerek onlarla oyun oynadı. Kütüphane içerisinde bulunan alanda kodlama eğitim alan evlatlarımızla bir süre sohbet eden Vali Varol; kendine güvenen, gelişime açık ve öğrenme arzusu olan evlatlarımızın eğitim gördükleri okulların çağımızın gelişimine ayak uyduran teknolojik ve teknik altyapıya sahip olduğunu vurguladı.
Daha sonra okulda incelemelerde bulunarak okulun kapasitesi ve teknik donatıları hakkında yetkililerden bilgi alan Varol, sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle bir araya gelip gelecek hedefleri hakkında bilgi aldığı gençlere başarılar diledi.
İncelemelerinin ardından öğretmenlerle buluşarak geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimizi büyük bir fedakarlıkla yarınlara hazırlayan öğretmenlerimizin çok hassas ve önemli bir görevi icra ettiğini vurgulayan  Varol, eğitim ordumuzun kıymetli neferlerine başarılar diledi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
3603 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da fırınlar grev kararı aldı
AĞRI
3835 Kez Görüntülendi.
PKK Ağrı İl Genel Meclis Üyesini Öldürdüğünü Ailesine Bildirdi
AĞRI
2363 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Görevli Polis Memuru Hayatını Kaybetti
AĞRI
5693 Kez Görüntülendi.
A.İ.Ç.Ü Rektörü İlhami Gülçin Alanında 1. Türkiye de 2 Oldu
AĞRI
1505 Kez Görüntülendi.
Rektör,Ağrı,A.İ.Ç.Ü
AĞRI
2474 Kez Görüntülendi.
Mehmet Halit Alpaslan Hayatını Kaybetti
AĞRI
3027 Kez Görüntülendi.
Tutak Başkan Fevzi Sayanla Birlikte Tarihi Bir Güne Tanıklık Etti
AĞRI
8955 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediye Başkanı Hazal Aras Müjdeli Haberi Duyurdu
AĞRI
1003 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Bayram Trafiği Kazaya Neden Oldu
AĞRI
2076 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi'nden Seyyar Sandık, Mini Referandum