Kategoriler

Ağrı04Haber

Yıldız Acar DSİ'ye Seslendi Yetki Devri İstedi

Sorumluluk almaktan imtina etmeyen Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar DSİ'ye seslenerek sorumluluğu belediye olarak biz üstlenelim dedi

Ağrı’nın Doğubayazıt İlçesinde meydana gelen sel felaketi sonrası bir değerlendirme yapan Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar geçmiş olsun dilekleri ile birlikte talihsiz olayda yaşamını yitiren Devran Öztürk içinde taziye dileğinde bulundu.

Bir çok kez İl Koordinasyon toplantısında gündeme getirilen DSİ’nin görev alanında ki dere yataklarının devredilmemesi ve burada gerekli çalışmaların yapılmamasından kaynaklı oluşan sel sonrası Doğubayazıt Belediyesi’nin yetki devri için bir çok kez resmi başvuru yaptığı da ortaya çıktı.

DSİ’nin sorumluluk alanında bulunan ,sel felaketlerine yol açmakla birlikte yaz aylarında büyük oranda çevre kirliliği yaşanmasına neden olan bölgede çalışmaların yetersiz olduğu yerel gazeteler tarafından sıklıkla gündeme getirilmesine rağmen sonuç alınamadı.

Yaşanan son sel felaketinin yine bu sorumsuzluğun bir tezahürü olduğu görüldü.

Bir vatandaşın hayatını kaybettiği elim hadise sonrası Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar bahse konu alanların belediyenin görev alanına dahil edilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Acar’ın Doğubayazıt Belediyesi Sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şu şekilde ;

İlçemizin birçok bölgesinde aniden bastıran yağışlar nedeni ile sel felaketi yaşandı. Bu talihsiz doğa felaketinde maddi ve manevi zarar gören vatandaşlarımız ile birlikte müdahale ettik.

Konu ile ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Sayın Yıldız Acar;

‘’ Öncelikle vatandaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Olay anında bütün ekiplerimiz ile müdahale halindeyiz. Bizler, bu memleketin sevinci, acısı ve hüznü ile bir bütün halindeyiz. Bu tarz konularda kenetlenmeli, yaralarımızı beraber sarmalıyız. Ekiplerimiz, şehrimizin her noktasında çalışma başlatmış ve yaşanacak en kötü senaryoya hazırlıklıyız. Maalesef yaptığımız araştırmalar sonucunda sel bölgelerinde özellikle DSİ( Devlet Su İşleri) ‘nin bize ısrarla devretmediği ıslahı olmayan derelerin bölgelerinde baş göstermiştir. Konu ile ilgili önlemlerimiz devam etmekle birlikte, selden zarar gören vatandaşlarımız ile istişare halindeyiz. En büyük temenniniz, bu olayların bir daha yaşanmaması. Tekrardan halkımıza büyük geçmiş olsun dileklerimi iletirken, Karaburun köyünde sel sularına yenik düşen çocuğumuza Allah’tan rahmet, kederli ailesine baş sağlığı diliyorum’’ dedi.

Yorumlar

Vatandaş 2 Yıl Önce

Doğubayazıtin killi toprağı suyun yer altına sızmasıni engellediği için sürekli sel oluyor. Geçmiş olsun

Daha Fazla Haber
AĞRI
456 Kez Görüntülendi.
Aras ; Çıkarılan Tüm Zorlukları Halkımızla Birlikte Aşacağız
SAĞLIK
7146 Kez Görüntülendi.
Biontech Aşısı Olanlara Kötü Haber
AĞRI
3594 Kez Görüntülendi.
Hazal Aras'ın Mesai Mefhumu Yok
AĞRI
3039 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediye Başkan Yardımcıları Belirlendi
AĞRI
331 Kez Görüntülendi.
Ağrı Jandarma Kararlı ''Uyuşturucuya Geçit Yok''
AĞRI
493 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Avrupa Standartlarında İngilizce Eğitimi Başladı!
AĞRI
2714 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Mahsur Kalan 2 Çocuk Kurtarıldı
AĞRI
3585 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 3 Kişiyi Öldürmeye Teşebbüs Etmişti ,Yakalandı
AĞRI
4400 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da devrilen aracın sürücüsü hayatını kaybetti
AĞRI
1690 Kez Görüntülendi.
Resmi Gazetede Yayımlandı ''Ağrılı İsme İstiklal Madalyası Verilecek''