Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı'da yeşil reçeteye tabi kaçak ilaçlar ele geçirildi: 2 tutuklama

Ağrı'da yeşil reçeteye tabi kaçak ilaçlar ele geçirildi: 2 tutuklama

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yeşil reçeteyle satılan bol miktarda ilaç ele geçirildi. Toplam 8 bin 620 tablet halindeki ilaçlar arasında bağımlılık yapan ve uyuşturucu etkisi olan Çin ve Hindistan'da üretilen akut ve kronik ağrılarda kullanılan tabletler de bulunuyor.
Ağrı Emniyet Müdürlüğü Narkotik Şubesi ekipleri, 3 aylık süren çalışmasında, yeşil reçeteye tabi ve yurtdışından kaçak yollarla getirilen ilaçların batı illerine götürüleceği yönünde bilgi aldı. 8 Haziran günü Doğubayazıt ilçesinde operasyon yapan narkotik polisi, batı illerine ilaç götüreceğini belirlediği aracı takibe aldı. Otogar kavşağında durdurulan araçta yapılan aramada 5 büyük siyah poşet içerisinde bin 440 tablette 14 bin 400 tramadol, 7 bin 180 tablette 107 bin 700 adet pregabalin isimli ilaç ele geçirildi. 
Ekiplerin yaptığı incelemede tramadol isimli ilaçın Çin ve Hindistan'da üretildiği normalde akut ve kronik ağrılarda kullanılan ilaçın bağımlılık ve uyuşturucu etkisi bulunduğu belirlenirken, pregabalin isimli ilacın anksiyate bozukluğu, husyuz bacak sendromu gibi hastalıklarda kullanıldığı ancak bağımlılık yaptığı ve uyuşturucu etkisi bulunduğu tespit edildi. 
Narkotik polisi, Doğubayazıt'ta ilk kez ele geçirilen ilaçların uyuşturucu madde etkisi sebebiyle yoğun olarak kullanıldığını belirledi.
İlaçlarla ilgili gözaltına alınan ve emniyetteki işlemleri tamamlanan M.S. ve N.Ç., çıkarıldığı adliyede tutuklandı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
867 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Operatör Hayatını Kaybetti!
AĞRI
151 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da Fırıncıya "Bakanlık" Freni: Kafasına Göre Zam Dönemi Bitti!
AĞRI
383 Kez Görüntülendi.
Ağrı Emniyeti’nden Kaçakçılara Darbe: Çok Sayıda Malzeme Ele Geçirildi!
AĞRI
532 Kez Görüntülendi.
AİÇÜ’de Güvenlikte Dijital Dönem: Kampüsler Artık 7/24 Mercek Altında!
AĞRI
1865 Kez Görüntülendi.
Cemal Can'dan Acil Çağrı
AĞRI
1077 Kez Görüntülendi.
Ağrı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Skandal İddia!
AĞRI
1040 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kar Faciadan Döndürdü: Önce Genç Kız, Sonra Araç!
GÜNDEM
704 Kez Görüntülendi.
Patnos'ta Derin Sessizlik!
EKONOMİ
434 Kez Görüntülendi.
Ağrı Ekonomisine Can Suyu: Jeotermal Seralar İstihdamın Merkezi Oluyor!
AĞRI
1092 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Aile Hekimini Darp Eden Saldırgan Tutuklandı!