Kategoriler

Ağrı04Haber

Elban'ın Hayali Gerçek Oluyor

Ağrı Valisi Elban'ın hayalleri gerçek oluyor

Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın hayali gerçek oluyor.

Ağrı Valisi Süleyman Elban Ağrı'nın bir turizm kenti olması amacıyla başlattığı pprojeler hayata geçme aşamasına doğru ilerliyor.Elban'ın İnşaat sezonunun hemen başında Ağrı Ahmed-i Hani Havaalanı karşısındaki arazide başlattığı sıcak su arama çalışmalarında sona gelindi.

Yaklaşık 3 milyon Türk Lirasına mal olması beklenen sondaj çalışmalarına 3 ay önce başlanmıştı.İstenen sıcaklıkta suyun bulunması durumunda kentinde bundan faydalanması hedeflenen projede termal otel yapımı ve bu yolla Ağrı'nın özellikle İran üzerinden turist çekmesi amaçlanmıştı.

 Aralıksız sürdürülen çalışmalarda  toprağın yaklaşık 1 buçuk kilometre derinliğinde sıcak suya ulaşıldığı ve suyun sıcaklık derecesinin 45 santigrat derece dolaylarında olduğu ,sona yaklaşılan çalışmada daha üst seviyede sıcaklığın yakalanması için çalışmaların birkaç gün daha süreceği  öğrenildi.

Ağrı Valiliğinin İl Özel İdaresi üzerinden yürüttüğü çalışma için önümüzdeki günlerde açılış yapması bekleniyor.

 Çalışmaların sonlanmasının ardından Ağrı Turizmine büyük katkı sunacak olan termal kaynağın sağlık turizmini de tetiklemesi bekleniyor.

Yorumlar

M. Hanifi Sağlam 7 Yıl Önce

Sayın Valimizle Elazığ/Karakoçan ilçesinde birlikte çalıştık. Kendisini yakinen tanırım. Girişimcilik ve müteşebbislik ruhu olan bir idareci. Başarılı olacağından eminimdir. Ağrı'ya çok güzel hizmetleri olacaktır. Allah yardımcısı olsun. Selam ve Saygılarımla.

Daha Fazla Haber
AĞRI
2294 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Trafik Kazasında Öldü
AĞRI
3156 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Başarılı Spor Adamı Bülent Yüzak Kazada Ağır Yaralandı
AĞRI
588 Kez Görüntülendi.
Başkan Sayan İmzayı Attı ,Tutaklı Gençlerin Umudu Arttı
AĞRI
561 Kez Görüntülendi.
Tırla Yapılan Ulusla Arası Sevkiyat Ağrı Polisine Takıldı
AĞRI
5736 Kez Görüntülendi.
20 Yaşında ki Ağrılı Genç Denizde Boğularak Öldü
AĞRI
8341 Kez Görüntülendi.
Ağrılılara Baskı Yapan Iğdır Rektörü Boluda da Aynı Uygulamalarla Gündem olmuş
AĞRI
1601 Kez Görüntülendi.
MÜLK ALLAH’INDIR PEKİ, YA FAHİŞ KİRASI?
AĞRI
2201 Kez Görüntülendi.
Rektörlükte Skandal! Iğdır Üniversitesinde Etnik ve Mezhepsel Ayrımcılık İddiası
AĞRI
1295 Kez Görüntülendi.
Halkçı başkandan haklı müdahale
AĞRI
2284 Kez Görüntülendi.
Patnos Belediye Başkanı Abdulhalık Taşkın ,Osmanlı'dan Sonra Seyir Tepesi ile Anılcak