Kategoriler

Ağrı04Haber

Ali Babacan Ağrı'da 6'lı masanın adayını açıkladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan farklı ideolojik kimlik altyapıları ile bir araya gelen 6 masanın önceliğinin Türkiye'nin Parlamenter sisteme geçmesi olduğuna vurgu yaparak Özgür bir hukuk devleti hedeflediklerini açıkladı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan farklı ideolojik kimlik altyapıları ile bir araya gelen 6 masanın önceliğinin Türkiye'nin Parlamenter sisteme geçmesi olduğuna vurgu yaparak Özgür bir hukuk devleti hedeflediklerini açıkladı.

Bbacana altılı masada kendilerini konumlandırdıkları Türk siyasetinde tek kelime ile Demokrat olarak anılmak istediklerini söyledi.

Bakanlık koltuğuna oturduğunda 33 yaşında olması hasebiyle siyasi arenada soyadına atıfta bulunarak ekonomiyi bu BEBECAN mı düzeltecek espirilerine konu olduğunu ama bunu başararak 36 yıl aradan sonra enflasyonu tek haneli rakanlara indirdiğini söyledi.

Babacan bugün olduğumuz durumdan ülkeyi 6 ay içinde kurtararak 2 yıl sonundada tek haneli enflasyon rakamlarına ulaşmamız mümkün bunu laf olsun diye söylemiyorum daha önce yaptık yine yaparız dedi.

Bugün saat 15:30 sularında 

Muş'un Malazgirt ilçesinden beraberindeki heyetle birlikte Ağrı’nın Patnos ilçesinde ki parti binasının açılışı Patnos’a gelen Babacan, ilçe merkezinde vatandaşlarla buluştu.

Babacan, burada yaptığı konuşmada, partilerini kuralı 2 yıl olduğunu ve buna rağmen 81 ilin tamamında il başkanları ve 720 ilçede de ilçe başkanlarının görevinin başında bulunduğunu ve hızla teşkilatlandıklarını söyledi.

Kısa bir zamanda Türkiye'nin dört bir yanına 81 il ve 750 ilçede örgütlenerek damla damla yayıldıklarını aktaran Babacan ;:

"Teşkilatlarımız vasıtasıyla hem vatandaşlarımızı dinliyoruz, anlıyoruz hem de partimizin ülkemizin yarınlarıyla ilgili yaptığı güzel hazırlıkları vatandaşlarla paylaşıyoruz. 3 günlük bir program için bölgedeyiz. Yarın da kısmet olursa Erciş ve Van'da olacağız. İl il, ilçe ilçe geziyoruz çünkü derdi yaşayanı kendinden dinlemezsek doğru karar alamayız."dedi.

Daha sonra partisinin ilçe başkanlık binasını hizmete açıp esnaf ziyaretinde bulunan Babacan, kanaat önderleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, siyasi parti temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir restoranda bir araya geldi.

Babacan, parti programlarının birinci bölümünün özgürlüklerle başladığını ve Türkiye'deki sorunların çözülmesi için öncelikle o sorunların açıkça tartışıldığı ve özgürce ifade edildiği bir ortamın sağlanmasının şart olduğunu dile getirdi.

Bir gazetecinin "Türkiye'nin gerçek anlamda altılı masayı iktidara taşıma şansı var mı" sorusunu yönelttiği Babacan, şu yanıtı verdi:

"Altılı masanın kendi gündemi ve hedefleri var. Dolayısıyla beklentiyi çok yükseltmememiz lazım. Biz çıtayı belli bir noktaya koyuyoruz, oraya ulaşıyoruz ve oraya ulaştıktan sonra yeni bir gündem konusunda anlaşırsak çıtayı biraz daha yukarı koyuyoruz ve oraya ulaşıyoruz. Önemli konulardan bir tanesi de ortak cumhurbaşkanı adayı. Ortak cumhurbaşkanı adayı toplumun en çok merak ettiği bir konu çünkü sansasyonel haber orada. Biz de önce iş. Yani seçilecek cumhurbaşkanı ne yapacak. Hangi kurallara göre yönetecek? Parlamenter sisteme gönül vermiş, parlamenter sistemi ve demokrasiyi içselleştirmiş biri olacak. Ondan sonra ancak ortak aday olabilir. Bu konuda çok sayıda isim dolaşıyor. Biz bu konuyu sürecin sonuna doğru altılı masaya getireceğiz."

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
415 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da DEAŞ Operasyonu: 10 Gözaltı!
AĞRI
225 Kez Görüntülendi.
Ağrı Cumhuriyet Caddesi’nde Korkutan Olay: Çatıdan Düşen Buz Sarkıtısı Yaraladı!
AĞRI
313 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Eğitime Kar Engeli! Valilik Tatil Kararını Açıkladı
AĞRI
162 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kar Engeli Aşıldı: Rahatsızlanan Çocuk Hastaneye Yetiştirildi!
AĞRI
205 Kez Görüntülendi.
Ağrı Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Alpaslan'dan Yeni Yıl Mesajı
AĞRI
1642 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Şoke Eden Gizleme Yöntemi: Ayakkabı Tabanından Zehir Çıktı!
AĞRI
3939 Kez Görüntülendi.
ORC Ağrı Milletvekillerinin yıl sonu karnesini yayınladı
AĞRI
377 Kez Görüntülendi.
AĞRI’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 21 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ!
AĞRI
219 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Okullar 1 Gün Tatil Edildi
AĞRI
506 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kaçakçılıkla Mücadele: Jandarma Nefes Aldırmıyor!