Kategoriler

Ağrı04Haber

Türkiye’nin en genç altıncı nüfusuna sahip Ağrı’da eğitim skandalı yaşanıyor

Okulların açılmasının üstünden 3 hafta geçmesine rağmen Ağrı eğitim öğretim yılına başlayamadı.

Türkiye’nin en genç illeri sıralamasında gençlerin kaçak yollarla yurt dışına kaçması sonrası üçüncü sıradan altıncı sıraya gerileyen ve TUİK verilerine göre 20,9 ortalama ile Türkiye’nin en genç altıncı ili olan Ağrı’da eğitim skandalı yaşanıyor.

Anaokulu ve 1. Sınıfların 5 Eylül de okula başladığı 2022-2023 Eğitim Öğretim yılının 4. Haftasına girerken öğretmen yüzü görmeyen okullar ve açılmamış branş kitaplar ve boş geçen dersler nedeni ile ihbar hattımıza çok sayıda şikayet ulaşıyor.

Veliler tarafından gelen yoğun şikayetler üzerine yaptığımız araştırmada geçtiğimiz dönem Ağrı’dan farklı illere çeşitli nedenlerle tayin olan öğretmen sayısının 1850 lere tekabül ettiği ve buna mukabil Ağrı’ya yeni dönem için 900 dolaylarında yeni öğretmen ataması yapıldığı ortaya çıktı.

Yine Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ücretli öğretmen atamalarının yeni eğitim-öğretim dönemine yetişmesi için çok önceden başvuru alındığı KPSS sınavında sıfır çeken öğretmen adaylarına bile ihtiyaç duyulduğu devasa öğretmen açığına rağmen işlerin ağırdan alınarak bir çok branş derslerinin boş ve özellikle köy okullarında sınıfların öğretmensiz kaldığı bilgisi edinildi.

Bakan ağırlayıp, festival düzenleyen ,her gün müjde savuran siyasetin Ağrı’da oluşan 2300 öğretmen açığını karizmatik pozlar verip basınla paylaşarak açık etmeyeceklerini biliyoruz tabi ki ama öğretmen olmadığı için okula gidemeyen ve dersi boş geçen çocukların durumu velilerine aktardığını velilerinde bu çaresizliği bize şikayet ettiği biliyorsunuz artık.

Şimdi Valiyi arayıp bu bilgileri kimden aldığımızı soracağına Ağrı’nın öğretmen açığına ilişkinde bir SMS paylaş onu da haber yapalım Ekrem Çelebi.

Yorumlar

Elif özdemir 2 Yıl Önce

Abidiye mahlesinde oturuyorum mehmet metin tekdal okulun yolları çok kötü çoğu zaman şikayet ettik sesimizi duyan yok sayın ağri valimizden bu işe bir yardımcı olsun okulda tezlikci yok çocuklar pislik içinde eyitim alıyor

Bir dost 2 Yıl Önce

Ağrı sadece Ekrem çelebiden ibaret değil diğer üç milletvekili ne iş yapıyor acaba yurt dışına adammı kaçırıyorlar yoksa

Ahmet 2 Yıl Önce

Meyve veren ağaç taşlanır.

Ağrılı 2 Yıl Önce

Böyle gereksiz vizyonsuz kendine Bile hayırı olmayan hırsızlık yapmaktan başka işe yaramayan Böyle insanları milletvekili secersek halimiz bu olur o yüzden şikayet etmeye hakkımız yok

Ömer 2 Yıl Önce

Maalesef hala taşımalı eğitim de başlamadı. Bu kötü gidişatın müsebbibi olan tüm sorumsuzlara lanet olsun.

Daha Fazla Haber
AĞRI
2512 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Yaşanan Silahlı Kavgada 1'i Ağır 3 Kişi Yaralandı
AĞRI
609 Kez Görüntülendi.
Ağrı Valiliği Doğal Afet Uyarısında Bulundu
AĞRI
948 Kez Görüntülendi.
Ağrı'nın Çilek Abla'sından Çocuk Festivali
AĞRI
3881 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Girdikleri Evden Çelik Kasayı Çalan İki Kafadar Yakayı Ele Verdi
AĞRI
3211 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 45 Milyon Lira Değerinde Vergi Kaçakçılığı Önlendi
AĞRI
8976 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Çocuk Kaçırma Girişimi Aileleri Tedirgin Etti ''Yetkililer Suskun''
AĞRI
6539 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da altın kaçakçılığı yapan 3 kişi yakalandı
AĞRI
9499 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Çiftin Kavgasında Bıçaklanan Kadın Hayatını Kaybetti
AĞRI
10999 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi Çalışmayan 29 Kişinin İşine Son Verdi
AĞRI
1449 Kez Görüntülendi.
Aras ; Çıkarılan Tüm Zorlukları Halkımızla Birlikte Aşacağız