Kategoriler

Ağrı04Haber

Kaçak Yollarla

İnsan kaçakçıları ile yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek için anlaşan ve 20 Kasım’da Türkiye’den ayrılan 28 yaşındaki gençten acı haber geldi. Genç Kuaför ormanda donarak öldü.

Kuaför Hasan Hüseyin Karadağ, iddiaya göre nişanlısından ayrılınca Avrupa’ya gitmek istedi. Karadağ, tanıştığı bir insan kaçakçısıyla ücret karşılığında anlaşarak 20 Kasım günü yasadışı yollarla Sırbistan’a gitti.

23 Kasım günü ailesi ile konuşan Karadağ’dan bir daha haber alınamadı. 25 gün boyunca ailesinin ulaşmaya çalıştığı Karadağ, Avrupa sınırındaki bir ormanda donarak ölmüş halde bulundu. Kimlik tespitinin ardından Sırbistan’daki Türk konsolosluğu Hasan Hüseyin Karadağ’ın ailesini aradı. Karadağ’ın cenazesi, dün akşam saatlerinde Gaziantep Havalimanı’na getirildi.

"EN AĞIR CEZAYI ALMALARINI İSTİYORUZ"

Hasan Hüseyin Karadağ’ın annesi Ayşe Karadağ, oğlundan uzun süre haber alamadığını ve insan kaçakçılarının kendilerini oyaladığını söyledi. Karadağ, organizatörlerin oğlunu ölüme terk ettiğini ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediğini belirterek, “Oğlumu ölüme terk ettiler ben bunlardan şikayetçiyim, hepsi cezasını bulsun. Beni bir ay boyunca oyaladılar, kampta olduğunu söylediler. Ne zaman arasak bizleri oyaladılar. Oğlum orada donarak ölmüş en ağır cezayı çeksinler” dedi.

Hasan Karadağ’ın babası Fadıl Karadağ ise gözyaşları içerisinde oğlunun nişanlılık sürecinin ardından bazı sorunlar yaşadığını ve Almanya’ya gitmek için organizatörlerle görüştüğünü belirterek, "Oğlum Sırbistan’da otele geçtiğinde bizimle görüştü ve iyi olduğunu söyledi. Sabah erken yola çıkacaklarını ve telefonunu kapatacağını söyledi. Ondan sonra bir daha haber alamadık. Organizatörler bize 'yakalanmışlar, şu an cezaevindeler, pasaportları olmadığı için telefonlarını ellerinden almışlar' dedi. Ne zaman sorsak çeşitli bahanelerle bizi oyaladılar. Daha sonra konsolosluk bizi aradı ve oğlumun soğuktan donarak ölü olarak bulunduğunu söyledi" diye konuştu.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından Hasan Hüseyin Karadağ’ın cenazesi, defnedilmek üzere yakınları tarafından teslim alındı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
569 Kez Görüntülendi.
Gazeteci Nezir Çelik Hayatını Kaybetti
AĞRI
3336 Kez Görüntülendi.
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Değişyi,Turan Görevi Devraldı
AĞRI
795 Kez Görüntülendi.
Ağrı Jandarma Kaçakçılara Göz Açtırmıyor
AĞRI
2612 Kez Görüntülendi.
24 Yaşındaki Ağrılı Genç Silahla İntihar Etti
AĞRI
989 Kez Görüntülendi.
Ağrı Spor Üssü Olma Yolunda Adım Attı
AĞRI
2780 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da İşlenen Cinayetin Katil Zanlısı Yakalandı
AĞRI
2597 Kez Görüntülendi.
Memleketten Bir Haber Var
AĞRI
4780 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da 1 Çocuk Babası Genç Adam İntihar Etti
AĞRI
2572 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Dereye Düşen 5 Yaşında ki Çocuk Boğularak Öldü
AĞRI
4342 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Elektrik İşlerinin Yeni Adresi