Kategoriler

Ağrı04Haber

Kaçak Yollarla

İnsan kaçakçıları ile yasa dışı yollardan yurt dışına gitmek için anlaşan ve 20 Kasım’da Türkiye’den ayrılan 28 yaşındaki gençten acı haber geldi. Genç Kuaför ormanda donarak öldü.

Kuaför Hasan Hüseyin Karadağ, iddiaya göre nişanlısından ayrılınca Avrupa’ya gitmek istedi. Karadağ, tanıştığı bir insan kaçakçısıyla ücret karşılığında anlaşarak 20 Kasım günü yasadışı yollarla Sırbistan’a gitti.

23 Kasım günü ailesi ile konuşan Karadağ’dan bir daha haber alınamadı. 25 gün boyunca ailesinin ulaşmaya çalıştığı Karadağ, Avrupa sınırındaki bir ormanda donarak ölmüş halde bulundu. Kimlik tespitinin ardından Sırbistan’daki Türk konsolosluğu Hasan Hüseyin Karadağ’ın ailesini aradı. Karadağ’ın cenazesi, dün akşam saatlerinde Gaziantep Havalimanı’na getirildi.

"EN AĞIR CEZAYI ALMALARINI İSTİYORUZ"

Hasan Hüseyin Karadağ’ın annesi Ayşe Karadağ, oğlundan uzun süre haber alamadığını ve insan kaçakçılarının kendilerini oyaladığını söyledi. Karadağ, organizatörlerin oğlunu ölüme terk ettiğini ve en ağır şekilde cezalandırılmalarını istediğini belirterek, “Oğlumu ölüme terk ettiler ben bunlardan şikayetçiyim, hepsi cezasını bulsun. Beni bir ay boyunca oyaladılar, kampta olduğunu söylediler. Ne zaman arasak bizleri oyaladılar. Oğlum orada donarak ölmüş en ağır cezayı çeksinler” dedi.

Hasan Karadağ’ın babası Fadıl Karadağ ise gözyaşları içerisinde oğlunun nişanlılık sürecinin ardından bazı sorunlar yaşadığını ve Almanya’ya gitmek için organizatörlerle görüştüğünü belirterek, "Oğlum Sırbistan’da otele geçtiğinde bizimle görüştü ve iyi olduğunu söyledi. Sabah erken yola çıkacaklarını ve telefonunu kapatacağını söyledi. Ondan sonra bir daha haber alamadık. Organizatörler bize 'yakalanmışlar, şu an cezaevindeler, pasaportları olmadığı için telefonlarını ellerinden almışlar' dedi. Ne zaman sorsak çeşitli bahanelerle bizi oyaladılar. Daha sonra konsolosluk bizi aradı ve oğlumun soğuktan donarak ölü olarak bulunduğunu söyledi" diye konuştu.

Gaziantep Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopsi işlemlerinin ardından Hasan Hüseyin Karadağ’ın cenazesi, defnedilmek üzere yakınları tarafından teslim alındı.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
2340 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Halk ve STK 'lar İtiraz Ediyor ''İstemiyoruz''
AĞRI
1960 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Feci Kaza 1 Ölü
AĞRI
2273 Kez Görüntülendi.
Ağrı Tokiler de Site İçinde Feci Kaza 6 Yaşındaki çocuğa Araç Çarptı
AĞRI
2044 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi Personeli Ahmet Sarı Davranışıyla İnsanlık Ölmemiş Dedirtti
AĞRI
5866 Kez Görüntülendi.
Kavgada Silaha Vurulan Ağrılı Genç Hayatını Kaybetti
AĞRI
2539 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Cinsel İstismar; 1 Kişi Yakalandı
AĞRI
7045 Kez Görüntülendi.
Ağrılı İşçilerin Silahlı Kavgasında 10 Kişi Yaralandı
AĞRI
1058 Kez Görüntülendi.
Ağrı Ekibi Afyon'da Tarih Yazdı
AĞRI
3963 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Çocuk Gölde Boğularak Hayatını Kaybetti
AĞRI
3497 Kez Görüntülendi.
Ağrı İl Sağlık Müdürü Esra Başer Trafik Kazasında Yaralandı