Kategoriler

Ağrı04Haber

TİP'lisi de Tipsizi de Ağrı'dan Vazgeçti

14 Mayıs 2023 seçimlerinde bölgeden çekilen ve Ağrı'da liste oluşturmama kararı alan partilerden biride TİP oldu

Sanat Camiasının adaylık için tercih ettiği son dönemlerin en popüler partisi Türkiye İşçi Partisi bölgeden çekildi.

Ünlü oyuncu Mehmet Aslantuğ’un ardından İlyas Salman’ın da adaylık açıklaması ile popülritesini arttıran TİP Genel Başkanı Erkan Baş 14 Mayıs 2023 tarihinde gerçekleştirilecek olan milletvekilliği seçimlerinde Ağrı’ya ilişkin partisinin kararını açııkladı.

Baş yaptığı yazılı açıklamada yasalar gereği en az 41 ilde seçime girmek zorunda olduklarını belirterek Yeşil Sol Partiden sıra ve kontenjan talep etmediklerini açıkladı.

Tip Genel Başkanının açıklamalarında Ağrı’ya ilişkin durum değerlendirmesi şu ifadelerle yer aldı;

"Partimizin Yeşil Sol Parti listelerinden sayı, sıra, kontenjan gibi herhangi bir talebi olmamıştır.

Partimizin Yeşil Sol Parti'nin herhangi bir ilden çekilmesi yönünde talebi olmamıştır.

Partimiz, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Dersim, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak ve Van'ın da dahil olduğu bir dizi ilde seçime girmeyeceğini müttefikleriyle paylaşmıştır.

Partimiz, iki partinin seçime girmesi halinde milletvekili çıkarma şansının taraflar için riskli olduğu Aydın, Bursa ve İzmir'in birer bölgesi, Kocaeli ve Manisa'da seçime girmeme ve Yeşil Sol Parti'ye oy çağrısı yapma eğilimini müttefikleriyle paylaşmıştır.

Partimiz, yasalar gereği seçime katılmak zorunda olduğu en az 41 ilin belirlenmesinde de sadece Yeşil Sol Parti'ye değil, diğer muhalefet güçlerine de zarar vermemeyi esas almıştır.”

Yorumlar

Girselerdi 3 Yıl Önce

Ağrı'da kesin bir vekil çıkarırlar di, din iman kalmadı hırsız arsız din siyasetinin yapan tüccarlar dan

Vatandaş 3 Yıl Önce

Yahu arkadaş bu aras edaşa dur diyecek kinse yokmu faturalar nasıl 10. 15 kat fazla gelir buna dur diyecek kimse yokmu milleti isyan ettirdiler yahu bu nedir neyin nesidir.

Vatandaş 3 Yıl Önce

Deveye diken............... İyi oluyor başka türlü bu millet uyanmaz arada muhalif olan vatandaşlar acı çekiyor.

murat kaya 3 Yıl Önce

bunlar kim

Daha Fazla Haber
AĞRI
292 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da DEAŞ Operasyonu: 10 Gözaltı!
AĞRI
171 Kez Görüntülendi.
Ağrı Cumhuriyet Caddesi’nde Korkutan Olay: Çatıdan Düşen Buz Sarkıtısı Yaraladı!
AĞRI
306 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Eğitime Kar Engeli! Valilik Tatil Kararını Açıkladı
AĞRI
150 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kar Engeli Aşıldı: Rahatsızlanan Çocuk Hastaneye Yetiştirildi!
AĞRI
192 Kez Görüntülendi.
Ağrı Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Alpaslan'dan Yeni Yıl Mesajı
AĞRI
1625 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Şoke Eden Gizleme Yöntemi: Ayakkabı Tabanından Zehir Çıktı!
AĞRI
3904 Kez Görüntülendi.
ORC Ağrı Milletvekillerinin yıl sonu karnesini yayınladı
AĞRI
376 Kez Görüntülendi.
AĞRI’DA UYUŞTURUCU OPERASYONU: 21 KİLO ESRAR ELE GEÇİRİLDİ!
AĞRI
218 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Okullar 1 Gün Tatil Edildi
AĞRI
505 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Kaçakçılıkla Mücadele: Jandarma Nefes Aldırmıyor!