Kategoriler

Ağrı04Haber

DASKEF Başkanı Kenan Çetin Ehliyetini Yenilemeyenlerİ Uyardı

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı Kenan Çetin sürücü belgesini yenilemeyenler için son bir hatırlatmada bulundu.

Doğu Anadolu Sürücü Kursları Federasyonu Başkanı (DASKEF )Başkanı Kenan Çetin sürücü belgesini yenilemeyenlere hatırlatmada bulundu Çetin açıklamasında ;

'' Yeni yıla 3 ay kala ehliyetini yenilemeyenleri endişe sardı. Nüfus müdürlüklerinden randevu yolu ile yapılacak olan yenilemede yoğunluktan dolayı vatandaşlar sıra almada sorun yaşıyor. 2016 yılından önce ehliyet alanlar için zorunlu olan yenileme şartı için neler gerekiyor? Ehliyetini yenilemeyenler için ceza bedeli ne kadar olacak? Ehliyet yenileme için neler gerekiyor? Yeni ehliyetlerin kulanım süresi kaç yıl olacak? İşte detaylar... 1 Ocak 2016 yılından önce ehliyetini alanlar için ehliyet yenileme süreci devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, eski ehliyetlerin yenilenmesi için sürenin 2 yıl daha uzatıldığını duyurmuştu. 2022 yılında alınan kararla eski sürücü belgelerinin yenileme süresi 31 Aralık 2024'e kadar uzatılmıştı. Yeni ehliyet alabilmek için sağlık raporunun alınması ve gerekli harçların yatırılması gerekiyor ayrıca 1 adet biyometrik fotoğraf da bulunmalı. Gerekli işlem yapıldıktan sonra Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'nden internet veya ALO199 nüfus müdürlüğü destek hattı üzerinden randevu alınmalı. Yeni ehliyet ise, kargo ile adrese teslim ediliyor. Bu süreçte, nüfus müdürlüklerinden veya e-Devlet üzerinden alınan geçici sürücü belgesi ile araç kullanımı mümkün. 31 Aralık 2024'e kadar gerekli yenilik yapılmadığı takdirde ise eski sürücü belgelerinin geçersiz olacağı ve değiştirilmesinin normal harç tarifesi üzerinden yapılacağı belirtildi. Ayrıca, geçersiz ehliyet ile araç kullanılmasının cezasının 13 Bin TL olacağı da konuşuluyor. Yenilenmiş ehliyetlerin süresi de 10 yıl olarak belirlendi. Ancak bazı ehliyet sınıfları için 5 yıl olacak.''dedi.

Yorumlar

Yunus Emre Taşdemir 1 Yıl Önce

Bu şehrin derdini dert edinen bu gençleri canı gönülden takip ediyorum yazarımızı tebrik ediyorum her zaman ki gibi güzel ve önemli bir konuyu kaleme almış kalemine sağlık..

Daha Fazla Haber
AĞRI
640 Kez Görüntülendi.
Levent Şahin'in Acı Günü
AĞRI
542 Kez Görüntülendi.
Balıkesir’de Feci Kaza! Ağrılı Genç İşçi Hayatını Kaybetti
AĞRI
852 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç İnşaattan Düşerek Can Verdi!
AĞRI
3119 Kez Görüntülendi.
Ağrı'daki Zincirleme Kazada Bir Sürücü Vefat Etti
AĞRI
2059 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Genç Elektrik Akımına Kapılarak Hayatını Kaybetti
AĞRI
576 Kez Görüntülendi.
Ağrı-Tutak Karayolunda Korkutan Kaza: Yolcu Otobüsü ve Kamyonetler Çarpıştı!
AĞRI
723 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Genç İntiharları Bitmiyor: Doğubayazıt'ta Bir Acı Kayıp Daha
AĞRI
258 Kez Görüntülendi.
Ağrı Valiliği'nden Kritik Uyarı: Kar, Sis ve Kuvvetli Rüzgar Geliyor!
AĞRI
589 Kez Görüntülendi.
Minik Medine’den Geriye Kalan Boş Sırası ve Yürek Yakan Karnesi Oldu
AĞRI
214 Kez Görüntülendi.
Ağrılı Sporculardan Büyük Başarı: Kick Boks Şampiyonası’ndan Çifte Derece!