Kategoriler

Ağrı04Haber

Ağrı Dağı'nın Sahibi Ahmet Çoktin Hayatını Kaybetti

Ağrı Dağının tapusunu elinde bulunduran Çoktin yaşama veda etti.

Ağrı Dağı’nın tapusunu elinde bulunduran Ahmet Çoktin tedavi gördüğü Ağrı Eğitim Araştırma Hastanesinde bugün yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti.

Ahmet Ağrılı olarak da bilinen Doğubayazıt’ın Çiftlik Köyü nüfusuna kayıtlı aşiret ağası Ahmet Çoktin Ağrı Dağı ile Türkiye gündemine oturmuş ve yıllarca ulusal ve yerel haber sitelerinin ilgiyle izlediği isimlerden biri olmuştu.

Ahmet Çoktin Ağrı Dağına ilişkin anlattıklarında , tam yarım asır önce, 1972 yılında, dönemin Sağlık Bakanı'nın babasından Ağrı Dağı'nın bir kısmını 14 kilogram altın karşılığında satın aldı. Elindeki resmi tapu belgesini göstererek iddiasını kanıtladığını söyleyen Çoktin, dağın eteklerinden zirvesine kadar olan kısmın tapulu mülkü olduğunu belirtmişti. Bu sıra dışı tapu hikayesi, yerel ve ulusal basında geniş yer bularak büyük yankı uyandırmış, herkesi şaşkına çevirmişti. Çoktin'in bu iddiası, Ağrı Dağı'nın sembolik ve coğrafi önemi göz önüne alındığında, uzun süre konuşulmaya devam edecek gibi görünüyor.

Çoktin’in cenazesinin yarın Doğubayazıt’ta defnedileceği bilgisi edinildi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
AĞRI
351 Kez Görüntülendi.
Ağrı Belediyesi Araç Parkı İle Göz Kamaştırdı
AĞRI
317 Kez Görüntülendi.
Ağrı Dağı'nın Sahibi Ahmet Çoktin Hayatını Kaybetti
AĞRI
879 Kez Görüntülendi.
Fehmiye Gelturan Hayatını Kaybetti
AĞRI
1384 Kez Görüntülendi.
Ağrı’da Rekor Ağırlıkta Bebek Dünyaya Geldi
AĞRI
3715 Kez Görüntülendi.
Ağrılı İş Adamı Ankara'da Silahla Öldürüldü
AĞRI
2560 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da bir çocuk İntiharı daha gerçekleşti
AĞRI
2049 Kez Görüntülendi.
Fehmiye Gelturan Entübe Edildi
AĞRI
2014 Kez Görüntülendi.
Nusret Yakut Hayatını Kaybetti
AĞRI
1878 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da YRP'ye saldırı sonrası 1 kişi gözaltına alındı
AĞRI
1555 Kez Görüntülendi.
Ağrı'da Yöresel Ürün Diye Zehir Satmışlar