Hayati Aydemir’in Çağrısı , Abbas Aydın, Azıcık da Ekrem Çelebi

İki güzel gelişme oldu geçtiğimiz günlerde Ağrı’nın talihi adına biri herkesçe beğenilen ve sosyal medyada da ilgi gören bir çağrıydı,ikincisi seçmeni olmadığım bir partide il başkanının belirlenmesine ilişkindi gerçi önceki yazımıda buna şartlı olarak değinmiştik ama olsun aslolan memleketti.

Önce Hayati Aydemir’in çağrısı ile başlayalım dilerseniz yada çıkışıyla mı demek lazım bilmem ? (Bilmem kaç Stk’yı bünyesinde bulunduran )Küsürat platformlarının Cuma Namazı çıkışında Gazze kadar Müslüman görmediği ,Kudüs kadar ihtimam göstermediği bir Müslüman coğrafyası Ağrı’ya ilişkin tek kelam etmediğinden dem vuralım mı bilmem ?

Yada bir diğerinin havayolu taşıma şirketinin fiyatı eksik uçuş tarifelerini resmettiği spontane gelişmeler platformunun vekil kucaklamış tafrasından uzak Ağrı’yı konuşalım ne dersiniz?

Hep sordum ya dilerseniz cevaplara geçelim?

Henüz Bedelli askaerliğin konuşulmaya başlandığı ve İktidar ortağı Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin muhalefet ettiği zorunlu askerlik eğitimi kışlalarının netlik kazanmadığı bir zaman diliminde memleket adına Cumhurbaşkanına bir çağrı yaptı Ağrı E.S.O.B Başkanı Hayati Aydemir. Her ne kadar bugün iktidar e teskere yasası için uzlaşmış olsa da geçmiş uygulamalardan edinilen tecrübeyle yapılan çağrı çok anlamlıydı. Ki bugün e tesker’ nin olumsuzlukları konuşulmakta ve uygulamadan vazgeçilmesi yönünde bir tavır resmetmekte iktidar ulusal medyada.

Aydemir’in bu çıkışı gerçekleşmesi durumunda il ekonomisine sunacağı katkı kadar önemlidir aslında öngörüsü değerlendirildiğinde. Bu sebeple Aydemir’in çağrısı 2 defa kıymetlidir nezdimizde ki bunun sosyal medya guruplarında paylaşılması da bunun en bariz örneğidir aslında atlamadan anlatmak lazımdı.

Bu meyanda ciddi bir Stk portresi çizdikleri için teşekkür ediyorum kendilerine…

Geçelim…

25 Haziran sabahına birilerinin kundakladığı bir vekil portresi ile uyandık maalesef Ekrem Bey bu punda nasıl düştü bilmem. Şahsı anlamında çok da umurum da değil doğrusunu isterseniz ama mesele Ağrı olunca değinmeden geçemem. Bunun adı cidden kundaklanmaktır bebek saran kundak değil alev alev yakan kundaklamadır bildiğiniz yangına benzinle gitmektir bu Ağrı da Ak Parti adına. Bu girdaptan kurtulmak ister mi kendi bileceği iş gelseydi soracaktık ama 81 milyonun cumhurbaşkanı olan genel başkanının aksine ötekileştirmeyi tercih etti soramadık.

Yoksa kucağındakilerin tayinlerinden atamalarından da dem vuracaktık malum bizim başlıklar ziyaret etti ile sınırlı değil.

Neyse geçelim mi bunu da ?

Abbas Aydın 3. Kez aynı koltuğa Ağrı’larımızı dindirmek için atandı. Ben kavgayı sevmiyorum aslında ama kavga benden ayrı kalamıyor mevzu bu ve bu sebeple kavgalı başlamıştı tanışıklığımız ama tevazusu had safhada bir isimdi kendisi bunu da paylaşmak isterim Hak adına.

Daha birkaç gün önce yazmıştık hakkıdır diye lakin koşullu bir önermeydi bizimki Ağrı Belediyesinde yaşanan yolsuzluğa itirazı gibi yükseltirse sesini diye.

Aydın bundan önceki dönemlerinden çok daha ağır bir yükü omuzladı şimdilerde aslında sığınacak tek mazereti olmayan bir siyaset izlemek zorunda bundan dolayı ne hoşgörümüze sığınacak bir acemiliği, ne teşkilat kurmada bir yanılgı şansı olmayacak çünkü yılların kurt siyasetçisinin.

Siyasette geçmiş olsun yoktur geleceğin aydın olsun temennisi hakim olmak zorundadır. Abbas Aydın bu sebeple soyadını yaşayacak ölçüde aydınlık siyaset izlemek zorundadır. 2. Sıra adayı olarak seçilmemiş olması ve 3. Kez( rekordur) aynı koltuğa dönmesi elini daha da güçlendirmiştir ve bana göre mevcut milletvekilinden daha yetkindir daha çok sorumluluk sahibidir bu sebeple keşke seçilseydim de bunlara maruz kalmasaydım diyeceği zamanlar daha çok olacaktır.

Aydın’ın yaklaşık 43 bini partili ve doğal 7 bini sendikalı ve dolaylı üyesi olan bir ilde aldığı oy oranını önüne koyup yeni bir hamle başlatması elzemdir artık.

Ağrı da Ak Partinin kaybetmesinin sebebi sadece seçmenin tercihi olmaktan çıkmış Ak Parti bürokrasisinin işlevsizliğinden kaynaklı bir mağlubiyetler zinciri oluşturmuştur.

Bunu söylemek bana düşmez ama Ağrı da kibir kalelerini yıkmak bu meyanda Abbas Aydın’ın boynunun borcudur.

Bu sebeple net ifade ediyorum gerekirse Çelebi’nin de tut yakasından Abbas Bey aksi halde bağlasan durmaz .

Çelebi’yi vekil yapan oyların sahibi seni 3.kez atamış unutma , insiyatif al Ağrı adına…

Bu yazıyı değerlendirmenizde mevzu benim oyumsa genelde asla , yerelde son bir defa ,doğru adamla, doğru adayla…

YORUM EKLE