Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanlığı için uzun süredir başlatılan seçim kampanyalarının ilki bugün karma odalar başkanının belirlenmesi ile start aldı.3 Adayın yarıştığı seçimlerde sandıkların açılması sonucu Arif Yıldıray Hatunoğlu farklı bir galibiyetle oda başkanı oldu.
Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı ve aynı zamanda Karma odalar başkanı Hayati Aydemir’in aday olmadığı seçimlerde bir önceki dönem aday olan Mahmut Yıldırım ve Faruk Tayhan’ın karşısına çıkan Arif Yıldıray Hatunoğlu ilk seçiminde ezici bir üstünlükle seçimlerin galibi oldu.
Arif Yıldıray Hatunoğlu’nun sarı listeyle 380 oy alarak kazandığı seçimlerde yeşil liste ile yarışan Mahmut Yıldırım 173,beyaz liste adayı Faruk Tayhan ise 120 oy aldı.
İlerleyen günlerde ESOB’a bağlı meslek odalarınında seçimlerinin sonuçlanmasının ardından ESOB Başkanlığı seçimlerininde en güçlü adayı olan Hatunoğlu seçim sonrası yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;
