Cesim Gökçe ve Abbas Aydın'a Sorular

Sayın Gökçe ve Aydın’ı İki Başbakan ve Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının bile başedemediği Ağrı Devlet Hastanesinin durumu konusunda bir polemiğin içine tekrar çekmek istemiyorum.

En az 3 çocuk istiyorumla başlayıp sonra 5 çocukta kakar kılan Hükümetimizin uyguladığı ‘’saldım çayıra Mevlam kayıra’’ politikası sebebiyle çocuk ölümlerinde Türkiye sıralamasının zirvesinde yer alan Ağrı’nın sağlık politikasını yürütenlerinide yürekten kutluyorum.

Neyse biz mevzumuza dönelim bize gelen şikayet bazlı iddiaları Ak Parti Ağrı Milletvekili Cesim Gökçe ve Ak Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın beylerden iddia olduklarını hatırlatarak başladığımız soru(sorun)ları cevaplamalarını isteyelim .

Öncelikle Ağrı İl Sağlık Müdürülüğüne tarafınızdan ( hükümetinizce) atanan Kalp Damar Cerrahı Ali Bulut’un İl sağlık Müdürü olarak atanmasının hemen akabinde gerçekleşen ilk kurum içi atama ile Ağrı da olan kadrosunu Amasya’ya aldırmış olmasını nasıl karşılıladığınızı merak ettiğimi belirtmek isterim.

Yani Ağrı ya idareci vasfım dışında bir hekim olarak tek bir gün bile hizmet etmem diyen birininin ‘’siyasi kimliğinizi bir tarafa bırakarak ‘’ İl sağlık müdürlüğü görevini üstlenmesini ve bu görevi üstlendiği dönemlerde ‘’Ağrı da hava sıcaklığı henüz 29 dereceye ulaşmamıştır’’ açıklamasıyla Ağrının çaresizlinden çok Ak Parti’nin siyasi zekasıyla alay eden birini hazmedebiliyormusunuz ?

Çocuklarınızı, bırakın çocuklarınızı kendinizin steril şartların sağlanmadığı bir ortamda ameliyat masasına yatırılmasına müsaade ededermisiniz ? Şayet cevabınız hayırsa bu adamın içinde var olduğunuz siyasi yapının zekasıyla alay etmesine ve bu memleketin çocuklarını şartların uygun olmadığı bir ortamda ölüme yatırmasına nasıl müsaade edersiniz ?Bunu bir vicdan meselesi olarak nasıl izah edersiniz?

Efendim geçelim bu meseli çok yazdık duymadınız görmediniz görmezden geldiniz yüzyüze görüşmelerde bile topu taça atmayı tercih ettiniz.

Şimdi sağlık çalışanlarının bize aktardığı iddialardan bahsedelim biraz isterseniz.

Kısa bir süre önce Tutak Devlet Hastanesinin tek çocuk hekiminin geçici görevle Patnos’a kaydırılmasının ardından kendi isyanı sesebi ile istifasını sunan ve Ebys ye düşen istifasını daha sonra yalanlamak zorunda bırakılan Tutak Devlet Hastanesi Başhekimi Cafer Akdemir’in yediği tehdidi uğradığı mobbingi düşünebiliyormusunuz?

Ki aklınca yaşananları örtbas etmek için çırpınan bu zavallı hekimin Ağrı Devlet Hastanesi Kalp Damar uzmanından aldığı 4 günlük raporun hemen ertesi günü hasta yatağında(!) yatması gerekirken Tutak’ta kadınlar gününe ilişkin gerçekleşen etkinlik için çabaladığınıda yakın şahitlerinden dinlemek mümkün ,olur ya insana inanmaz, vatandaşa itimat etmezseniz kentin her köşesinde ve hatta kaymakamlık binasında var olan kamera kayırlarından ya Dr Cafer Akdemir’in yalancı yada raporun sahte olduğunu teyit ettirebilirsiniz.

Yine bize ulaştırılan iddialardan birindede ;Personel ve Destek Hizmetleri Başkanı Yunus Dağ Bey’in eşinin usulsüz olarak Ağrı da geçici görevle çalıştırıldığı geçici görev süresinin kısıtlı olduğu lakin hanımefendinin kadrosunun bulunduğu Diyadin Devlet Hastanesi döner sermayesinin yüksek olması sebebiyle maaşının Diyadin Devlet Hastanesi üzerinden usulsüzce yapıldığı da var.

Şayet iddia doğruysa Mali Sekreterin yani musluğun başındaki adamın bu tavrını bize nasıl izah edersiniz onuda varın siz düşünün.Pek tabii bunun da kontrolü mümkün maaş bordrosu denen devletin resmi dili olan yazılı evrak var nihayetinde olmadı banka hesapları değiştirilemez böyle bir hadisede.

Ve şimdilik son iddiayıda dillendirdikten sonra sizden cevap bekleyelim dilerseniz?

Ağrı Devlet Hastanesi Başhekimliği sonrası yerli personele uyguladığı mobbingle İllallah dedirten mevcut Patnos Devlet Hastanesi Başhekimi Aykut Başer’e ilişkin.

İddia edilir ki Aykut Bey Ağrı Devlet Hastanesinde görev yaptığı süre içerisinde yasada yeri olmamasına rağmen ( yasayı tam olarak bilmiyorum ama akla yatkın )süt izninde olan eşi hanımefendiye nöbet yazarak haksız bir kazanca tevessül etmiştir.Artık yasa ne der ?Maaş bordroları neyi gösterir bilmem,bilemem biz işimizi yapalım vebalini yüklendiğimiz bunca insanın ahı kalmasın üzerimizde .Sizde işinizi yapın iddiaları doğru yada değil diyerek belgeleriyle açıklayın olmaz mı ?

Şimdilik diye bitirmiştik ya yazıyı evet doğru anladınız bu devamının geleceği anlamında mesela şu mefruşat alımı olayına falan girmedik şimdilik .Ağrı Valisi ilin ekonomik çıkmazına ilişkin çözüm ararken mefruşat alımının ‘’yasal bir yol olarak ‘’Dmo dan alınmasının ve paranın dışarıya komisyoncular aracılığıyla çıkarılmasının otel lobilerinde konuşulanları falan dillendirmedik dedik ya ama şimdilik .

YORUM EKLE
YORUMLAR
Emrah
Emrah - 6 yıl Önce

Bir Ağrı lı olarak gidip baktın mı hastanenin soğutma gurubu ne durumdaydı Ali BULUT ne duruma getirmiş gördünmü oturduğun yerde yaz bakayım çamur at izi kalsın meyve veren ağaç taşlanır.

Ahmet Alkan
Ahmet Alkan - 6 yıl Önce

Vay anasını ne Ali Bulutmuş. Adamın yolsuzluğu yok diye abuk subuk haberler yaptınız. Bir şeyini bulamadınız yaptığınız habere bakın.

Murat Tanrıkulu
Murat Tanrıkulu - 6 yıl Önce

Ali bulut yunus dağ il sağlık müdürlüğünde ihaleri para karşılığında satıyor merak ediyorum devlet bunlara yığına para ödüyor gözleri dosun diye ama insan oğlu nasıl bir mağluki doymuyor ağrıda şafak medikal bayramın uşaklık yapıyorlar ve gene merak ediyorumil sağlık müdürü ali bulut ve mali başkan yunus dağ insanların yüzune ve çocukların gözüne nasıl utanmada bakabiliyorlar ve nasıl başkaların haklarını kendilerine menfat ediyorlar kendilerine sorsanız usulune göre ihale yapıyoruz derler bende sorarım hırsızlık yapan insan herhalde gizli ve uydurarak yapar açıkta yapmazki zaten hırsızalar hırsızalar