Ağrı da Yolsuzluk İddialarının Arkası Kesilmiyor

Ağrıda yolsuzluk iddialarına bir yenisi daha eklendi.

Ağrı da Yolsuzluk İddialarının Arkası Kesilmiyor

Ağrı da yolsuzluk iddialarının ardı arakası kesilmiyor.

Bu kez Patnos Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yaklaşık 1 milyon lira değerinde vurgun yapıldığı iddia edildi.

04haber sitesine mail yolu ile yapılan ihbarda Kaymakam’ın izinde olmasının fırsat bilinerek Sosyal Yardımlaşma vakfının nakti yardımı ayni ye dönüştürdüğü ve alımıda ihalesiz gerçekleştirdiği iddia edildi.

04 HABERin haberleştirdiği iddiada bir kurum çalışanınında açıklamalarına yer verildi.

İsmi Kodlanan Kurum Müdürü Hacer Ö. tarafından kaymakam’ın yokluğu fırsat bilinerek Ü.Ö isimli bir şahsa ihale edildiği iddia edildi. Vakıf üyelerinin imza atmayarak iptali için uğraş verdiği alıma ilişkin haberin tamamı şu şekilde;

Geçtiğimiz günlerde Patnos Kaymakamı tarafından Sosyal Yardımlaşma Vakfı tarafından yardıma muhtaç ailelere yardım kolisi dağıtılacağı kararlaştırılmış, daha sonrasında Kurban Bayramı dolayısı ile nakit destek verilmesi öngörülmüştü.


Kaymakam Ümit Altay’ın izinde olması esnasında yaşananlar, Patnos’ta yolsuzluk mu yapılıyor iddialarını gündeme getirdi.


Web sitemize yapılan ihbarda, Kaymakam Ümit Altay’ın izinliyken, yapılacak olan yardımın nakit yerine gıda kolisine çevrildiği, bununla ilgili Vakıf üyelerinin, Vakıf Müdiresi Hacer Ö. Tarafından çağırılarak 1500 koli gıda malzemesi alınması yönünde karar aldırttığı söylenildi.


Bu kararın ardından Vakıf üyeleri bu alımın ihale yoluyla alınmasını beklerken, Vakıf Müdürlüğü tarafından gıda kolilerinin teslim alınarak depolandığı ve ihalesiz olarak doğrudan U.Ö isimli bir vatandaşa verildiği görülmesi üzerine Vakıf üyeleri, tutanaklara imza atmayarak alımın iptal edilmesini istedi.


Web sitemize ihbar olarak gelen haberde Gıda kolilerinin yaklaşık 1 milyonu TL’yi aşan bir tutara sahip olduğunu söyleyen bir vakıf üyesi “Bizim amacımız Allah rızası için Vâkıfa gelen mağdur insanlara destek olmak. Ama bakıyoruz ki, bazıları Vakfı kendi menfaatleri için kullanıyor. Fakir fukara için gönderilen paralar birilerine peşkeş çekilmeye çalışıyor. Buna fırsat vermedik. Ancak üzerimizde farklı kanallarla baskı kuruyorlar. Bu olayların Kaymakam beyin izinde olduğu bir zamanda gerçekleşmesi, bizde soru işaretlerini oluşturdu.” dedi. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER