Türkiyenin En Büyük 2.Köyü Ağrı da

Türkiyenin En Büyük 2.Köyü Ağrı da

Tüik tarafından adrese dayalı nüfus veri tabanından yapışan araştırmalar sonucunda Ağrı için ilginç bir sonuç ortaya çıktı.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı veriler ışığında Türkiyenin en büyük 2. köyü Ağrının Patnos ilçesine bağlı Doğansu Köyü oldu.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi verilerine göre Türkiye’nin en büyük ikinci köyü Patnos’a bağlı Doğansu köyü oldu.

Belirlenen verilere göre Türkiye’nin en büyük 2. köyü Ağrı’nın Patnos İlçesine bağlı Doğansu köyü oldu. 5 bin 164 kişinin yaşadığı köyün nüfusu giderek artmaya devam ediyor.

KÖYDE 5.164 KİŞİ YAŞIYOR


Türkiye İstatistik Kurumu Adrese Dayalı Nüfus kayıt sistemi verilerine göre Türkiye’de 18 bin 201 köy bulunuyor. Köyler arasında en çok nüfusu olan ve en az nüfusu olan yerlerde belirlendi. Listenin en başında 5 bin 949 kişilik nüfus ile Karabük’ün Safranbolu ilçesine bağlı Bostanbükü Köyü oldu. İkinci sırada ise 5 bin 164 kişilik nüfusu ile Ağrı’nın Patnos ilçesine bağlı Doğansu köyü oldu. Üçüncü sırada 4 bin 944 kişilik nüfusu ile Hakkari’nin Derecik ilçesine bağlı Gelişen köyü yer aldı.
 

Türkiye’de nüfusu 20’den az olan 352 köy, 10’dan az olan 32 köy ve sadece 1 kişinin yaşadığı ise 2 köy bulunuyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Mustafa Saygaz
Mustafa Saygaz - 4 yıl Önce

yalan haber bizim köy 10.000 nüfusu gecmis durumda

Fdalcin
Fdalcin - 4 yıl Önce

En büyük köy de Ağrı mı oluyor.

mustafa argın
mustafa argın - 4 yıl Önce

yalan haber benim köyüm 8765

Ibrahim gurbuz
Ibrahim gurbuz - 4 yıl Önce

100000

Kerem
Kerem - 4 yıl Önce

Iki sene sonra biz o birinciyi köyü de geceriz

Fatih hoca
Fatih hoca - 4 yıl Önce

Büyükşehir olan yerler de köy Yok mahallesi var o yüzden

SIRADAKİ HABER