Soruşturma kapsamında elde edilen ana parası dışındaki 2 milyar lirayı aşkın tutarı iade ettiğini belirten Kaya, tutuklanan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş ile ilgili iddiaları da kesin bir dille yalanladı.
Süreç hakkında ciddi bir bilgi kirliliği yaşandığını vurgulayan Fatma Betül Sayan Kaya, gazeteci Nagehan Alçı'ya yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Çok fazla bilgi kirliliği var. Ana param hariç geri kalan 2 milyar lirayı aşkın tutarın tamamını iade ettim. Ben yalnızca ana paramı aldım, geri kalanını olduğu gibi iade ettim."
Sermaye Piyasası Kanunu (SPK) hükümleri uyarınca, bu tür soruşturmalarda kişilerin elde ettikleri ya da başkalarına sağladıkları menfaatin iki katını ödemesi yükümlülüğü bulunuyor.
İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Fuat Uğur, evinde balya balya para bulunması üzerine tutuklanan Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Ulutaş’ın, kamuya Fatma Betül Sayan Kaya’nın bakanlığı döneminde "istisnai memuriyet" yoluyla adım attığını öne sürmüştü.
Söz konusu iddialara da yanıt veren Kaya, Ulutaş ile herhangi bir bağının bulunmadığını belirterek şöyle konuştu:
"Benimle hiçbir ilgisi yok. Benim dönemimde herhangi bir referansım olmadı. Benden sonra bakanlığa girdiyse bununla ilgili de bilgim yok."
Fon krizine ve rüşvet soruşturmasına ilişkin yargı sürecinin nasıl ilerleyeceği kamuoyu tarafından yakından takip ediliyor.






