Ağrı Devlet Hastanesi Pislik İçinde

Ağrı İl Sağlık Müdürlüğünde sular ısındı.

Ağrı Devlet Hastanesi Pislik İçinde

Sağlık Sen  Ağrı Şubesi Ağrı Devlet Hastanesi önünde gerçekleştirdiğibasın açıklaması ile İl Sağlık Müdürü Ali Bulut ve tönetimine resti çekti ''yönetemiyorsunuz dedi.

Ağrı Sağlık Sen Şube Başkanı Fevzi Mağal ve bir gurup sağlık çalışanının ortaklaşa düzenlediği basın açıklamasında Mobbing uygulandığı ifade edilirken açıklama sonrası katılan sağlık çalışanlarına cesaretlerinden dolayı teşekkür edildi.Açıklama sırasında Ağrı İl Sağlık Müdürlüğü  yöneticilerininde farklı bir alanda görülerek prikolojik baskı yapmaya çalıştıkları izlendi.

Mağal açıklamasında Ağrı Devlet Hastanesinin pislik içinde olduğuna vurgu yaparken devasa hastanenin hizmet anlamında sağlık ocağından öteye geçemediğinin altını çizerek yöneticilerin basiretsizliğinden yakındı ve derhal değiştirilmelerini talep etti.

Mağal'ın okuduğu açıklamada Çevre illere sevklerin arttığına vurgu yapılarak artık Erzurum ve Van gibi yakın illerin hastalarımızı kabul etmediğini belitti.

Ağrı'nın Sağlık alanında yetkili  ve Hükümete yakınlığı ile bilinen sendikası Ağrı Sağlık Sen'in gerek personel hakları ve gerekse Hastanenin işlerliliğini yitirmesi üzerine yetkililere sesini ulaştırmak için yaptığı bu açıklamanın ardından Ağrı Ak Parti Milletvekili Ekrem Çelebi,Ak Parti İl Başkanı Abbas Aydın ve Ağrı Valisi Süleyman Elban'ın konuya ilişkin tutumlarının ne olacağı merakla beklenirken Ağrı da farklı sivil toplum kuruluşlarının da aynı yönde açıklama yapmak için hazırlandıklarıda gelen bilgiler arasında.

Ağrı İl Sağlık Müdürü Ali Bulut defaatle haberlere konu olmuş tüm şikayetlere rağmen siyasi irade arkasında durmuştu.Geçtiğimiz günlerde Ağrı Valisi Süleyman Elban'a da basın toplantısında gazetecilerin şikayeti iletilmişti.Ağrı Valiliği konuya ilişkin henüz bir açıklama yapmazken Hükümete yakın sendikanın açıklamalarına Ak Partili siyasetçilerin nasıl tepki vereceği de merakla bekleniyor.

Ağrı Sağlık Sen'in Basın Açıklaması ;

Bilindiği üzere ilimiz genelinde,Gerek vatandaşlarımızı gerekse Sağlık Hizmetleri çalışanlarını mağdur eden zora sokan eksiklikler ve aksaklıklar Nasır tutmuş bir şekilde süregelmektedir.
Bizler, İlimizin Sağlık alanında yaşanılan sorunlarına vatandaşlarımız açısından yada sağlık çalışanlarımız açısından olsun her zaman aynı hassasiyetle yaklaştık yaklaşmaktayız.
Görevi devraldığımız ilk günden beridir ilgili ve yetkili mecralara bu sorunları ilettik iletiyoruz.
Ağrı’da son dönemde Sağlık alanında değişimlerin oluşu halkımızda vede sağlık çalışanlarında sorunların eksikliklerin giderileceği konusunda bir ümit oluşturmuş olsada maalesef bu ümit yerini kısa sürede hüsrana ve düş kırıklığına bırakmıştır.
Yaşanan sorunların ve eksikliklerin bir kısmına değinecek olursak eğer’
Ağrı Devlet Hastanesi ne yazıkki yöneticilerinin ego savaşları meydan yerine dönüşmüştür.
Liyakat sahibi olmayan basiretsiz yöneticiler koskoca bir yatırımı heba edip,devlet hastanesini büyük bir sağlık ocağı haline getirmişlerdir.
Evet üzülerek belirtiyoruzki Ağrı Devlet Hastanesi bir sağlık ocağı mantığı ile işletilmektedir vede halkımıza daha fazlasını sunamamaktadır.
Hastane birimlerinin, ameliyathane, yoğun bakım ve servislerinin tam kapasite çalıştırılamaması performans ödemelerinin sıfıra düşmesine neden olmuştur.Ve dahası 
Hastane çalışanları Döner Sermaye alamamaktadır.Türkiye genelinde personeline 30 tl döner sermaye ödeyen bir hastane var oda Ağrı Devlet Hastanesidir.Hastane yönetimi bu uygulamalarla personelini son derece mağdur etmektedir.
Personel oldukça mutsuz ve huzursuzdur.Hastane çalışanlarının yaptıkları fedakarlıklar, verdikleri emekleri, özverili çalışmaları maalesef kazançlarına yansımamaktadır.Ayrıca hastanede uygulanan mobing personel üzerinde stres oluşturmakta iş verimi düşmektedir.Yoğun olan birimlerden görevlendirmelerle personel çekme sonucu iş yükü sadece birkaç personele yıkılmakta iş dağılımı son derece adaletsiz bir şekilde yürütülmektedir.Mesela Ağrı Devlet Hastanesinde şu an görev yapması gereken kaç tane Ebe ve Hemşire var.Hastanede adam kayırma hat safhada.Yeni diye övündüğümüz hastanemiz pislik içerisinde.Her gün Ağrıdan çevre illere birçok hasta sevk edilmektedir.
Bu il dışı sevkler o kadar çığırından çıkmış bir duruma geldiki artık, Erzurum Van bile Ağrıdan yapılan sevkleri kabul etmede direnç gösteriyor ve hastalarımız Batman Elazığ gibi illere gönderiliyor.
Vatandaşlarımızı bu illerde perişan etmeye kim kendinde nasıl bir hak bulmaktadır bilemiyoruz.Bizler bu memleketin evlatları olarak halkımıza Karşı her zaman sorumluluk bilincinde olduk.Sağlık Sen gücünü üyelerinden alır Asla hiç bir iradenin gölgesinde kalmadı kalamaz.
Amacımızın halkımıza en kaliteli sağlık hizmetinin sunulması vede sağlık çalışanlarımızın en insana yakışır şekilde çalışması ile hak ve kazanımlarının elde edilmiş olmasıdır.
Bu amaç uğrunda hep yapıcı olup, hizmet ve çözüm odaklı tutum sergiledik.
Bizler bir kere daha burandan kıymetli basın kuruluşlarımızın vasıtası ile tüm halkımıza vede sağlık çalışanlarımıza sesleniyoruz.
Bizler her platformda sizlerin sesi olduk ve olmaya devam edeceğiz.Halkımızın Çalışanlarımızın menfaatleri doğrultusunda söz söylemekten çaba sarf etmekten asla geri durmadık durmayacağız.
Sağlık hizmetlerinde aksama olmayan, Sağlıklı bir Ağrı için, Ağrı Sağlığının başında bulunan mevcut yöneticilerin yerlerine daha istekli yetenekli ve liyakat sahibi kişilerin getirilmesini arzuluyoruz.
Daha sağlıklı mutlu günlerin yaşanması dileklerimizle

YORUM EKLE
YORUMLAR
Seda
Seda - 6 yıl Önce

Fevzi bey Allah aşkına siz neyin kafasını yaşıyorsunuz.Anlaşildığı kadarıyla menfaatlerniz ve cıkarlarınız için ters düşmüşsünüz mademki o kadar duyarlıydınız 2 yıl önce nerdeydiniz,mobingde bahsediyorsunuz ama mobingi uylayan kişiler siz ve sizin şu an 3 sendika üyeniz ile açıklama yaptığınız kişiler,merak ettim koskoca sendika 3 kişiylemi kamera karşısına çıktınız yazık yazıkki o sendikaya başkansınız, 2 kelimeyi bir araya getirmeyen insanları başkan yapmışlar,siz. Ne istediniz ki Ali bey isteğinizi kabul etmedi size ters düştü,sizzler sendikayı mefaatiniz için kullanıyorsunuz biz ağrılı olarak sağlık yönetimin değişmesini istemiyoruz.milletvekilimizi,valimizi,il başkanımızı çirkin oyularınıza alet etmeyin ağrının geleceği için daha önemli projeler uğraşıyorlar.

SIRADAKİ HABER