Ağrı'ya Müjdeli Haber

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde ki kaplıcalar sağlık bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonrası Fizik Tedavi amaçlı kullanılabileceği yönünde olumlu rapor verildi.

Ağrı'ya Müjdeli Haber

Diyadin Belediye Başkan Vekili Salih Yaşar'ın çabaları sonuç verdi.Ağrı Sağlık Turizmi yönünde önemli bir mesafe katetti.

Ağrı’nın Diyadin ilçesinde ki kaplıcalar sağlık bakanlığı tarafından yapılan incelemeler sonrası Fizik Tedavi amaçlı kullanılabileceği yönünde olumlu rapor verildi. Bu raporla birlikte Ağrı sağlık turizmi açısından önemli bir mesafe kaydetti.

Kaplıcaların sağlık turizmine kazandırılması Ağrı ve özellikle Diyadin için ekonomik anlamda yeni bir saha açılmasına olanak sağladı. Konuya ilişkin sağlık bakanlığı tarafından gönderilen olur yazısının aslı aşağıdaki gibidir;

‘’747 sayılı Ağrı Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü yazısı.

Ilgi (a) da kayıtlı yazıda İlinizde sağlık turizmi ile ilgili olarak daha aktif bir şekilde bazı çalışmaların yürütülmesi adına ve Doğu Anadolu Bölgesi'nde kaplıcalara ait bir merkezin bulunmaması. İliniz dahilinde bir merkezin kurulumu yapılarak bölgenizde bir öncü merkez olabileceği ve tüm hastanelerinize bakıldığında da 2017 yılında toplamda 84210 (seksendörtbinikiyüzon) hastanın Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezlerine başvuruda bulunduğu, Diyadin ilçesinde bulunan kaplıcalara ait Erzurum Halk Sağlığı Müdürlügü Halk Sağlığı Laboratuvari su analizi ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı tarafından gönderilmiş olan Tıbbi Değerlendirme Kurulu Değerlendirme Raporunda tedavi uygulamasında kullanılabilir nitelikte olduğu belirtilmekte olup Diyadin Ilçesinde Müdürlüğünüze bağlı kaplıca suyu ile fizik tedavi merkezi açılması talep edilerek Genel Müdürlük görüşümüz istenmiştir.

Bakanlığımızca yürütülen bölge tabanlı sağlık hizmeti planlamaları kapsamında Fizik Tedavi Merkezi açılması talebi planlamalarımız ile uyumludur.’’

Gereğini ve bilgilerinizi rica ederim.

e-imzalıdır. Prof. Dr. Alper CİHAN

Bakan a. Genel Müdür

Dağıtım: Ağrı Valiliği İl Sağlık Müdürlüğü

Güncelleme Tarihi: 11 Mayıs 2018, 16:21
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER