Bahçeli'den Ak Parti'ye ''MECBURUZ'' Salvosu

Mhp Genel Başkanı Bahçeli Ak Partiye açık kapı bırakmıyor

Bahçeli'den Ak Parti'ye ''MECBURUZ'' Salvosu

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den  Partisinin başkanlık divanında ilginç açıklamalar.

Bahçeli yaklaşan yerel seçimler öncesi seçimin mutlaka zamanında yapılması gerektiğinin altını çizerken.Yerel seçimlerde de Cumhur ittifakının sürmesi gerektiğine vurgu yaparak aksi bir durumda Başkanlık sisteminin tartışmaya açılabileceğini söyledi.

Bahçeli'nin bu açıklamaları Ak Partiye mecburuz mesajı olarak okunurken af konusunda ısrarını da sürdürdüğü gözlendi .İşte Mhp Genel Başkanı Devlet Bahçelinin konuya ilişkin Milliyet Gazetesinde yayımlanan haberi;

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önceki akşam MHP Başkanlık Divanı'nda yerel seçimde ittifak ve af konusundaki tartışmaları değerlendirdi. Bahçeli, ''İstanbul, Ankara ve İzmir'in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya açabilir.'' dedi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ TARTIŞABİLİR

Bahçeli, yerel seçimde ittifaka kapı aralayan çıkışına ilişkin olarak "Ülkenin geleceğine yönelik hassasiyetlerimizi pazarlık konusu yapmayız. İstanbul, Ankara ve İzmir'in şer ittifakının eline geçmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni tartışmaya açabilir. Kayyum yönetimindeki belediyelerin de PKK'nın siyasi uzantılarında kalması uluslararası arenada sıkıntılı bir mesaj ve görüntü oluşturur" dedi.

''SEÇİM ZAMANINDA YAPILMALI''

Bu konuda AK Parti'nin tutumunun belirleyici olacağını vurgulayan Bahçeli, ekonomik krize rağmen seçimin zamanında yapılması gerektiğini kaydetti.

AF TARTIŞMALARI

Bahçeli, AK Partililerin "Gündemimizde yok" dediği af teklifine ilişkin olarak da "Sonuna kadar arkasındayız" değerlendirmesini yaptı.

Güncelleme Tarihi: 05 Eylül 2018, 22:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER