Deva Partisi Ağrı Belediyesini Hedef Aldı

Deva Partisi  Belediyeden Çıkartılan İşçilerin sorunlarını Meclise Taşıdı

Deva Partisi Ağrı Belediyesini Hedef Aldı

Kısa bir süre önce Deva Partisi Ağrı Merkez İlçe Başkanlığı görevine atanan Mahmut Çarboğa kentte etkin siyaset yapacaklarının işaretini verdi.

AKP li Ağrı Belediyesi tarafından iş vaadi ile çeşitli birimlerde farklı sürelerde sigortasız olarak çalıştırıldıktan sonra ücretlerini de alamadan işlerine son verilen işçilerin başlattığı hak arayışlarına Deva Partisi Merkez İlçe Başkanı Mahmut Çarboğa’dan destek geldi.

Çarboğa’nın desteği uzun süredir muhalif bir sesin duyulmadığı Ağrı da Çarboğa’nın çıkışı ve konuyu meclise taşıma girişimi Ağrı siyaseti adına da umut verici bir hamle olarak değerlendirildi.

Deva Partisi Ağrı Merkez İlçe Başkanı Mahmut Çarboğa işçilerin mağduriyetine ilişkin hazırladığı  açıklamada şu ifadelere yer verdi ;


2019 Yerel seçimleri sonrası Ağrı Belediyesi tarafından sigortasız olarak iş başı yaptırılan daha sonra bir çalışanın karıştığı dolmuş kazası nedeni ile işlerine son verilen 90 kişi işten çıkarılmıştı.İşe alma vaadi ile farklı sürelerde sigortasız ve ücretsiz çalıştıktan sonra kapı önüne konan 35 çalışan Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.Diğer işçiler ise korku,baskı ve tekrar işe alınırım umuduyla şikayetçi olmadılar.

Farklı iş ve sürelerde Ağrı belediyesinde sigortasız ve ücretsiz çalıştıktan sonra yine şifai olarak işlerine son verilen 35 mağdur suç duyurusunun ardından Deva Partisi Ağrı Merkez İlçe Başkanlığına ziyarette bulundular.

Yapılan görüşmelerde dertlerini tarafımıza ilettiler.Dolmuş şöforlerinin ekseriyeti ile görüştük,yaşanılan olaya ilişkin hazırladığımız raporu Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu’na gönderdik.Konu ile ilgili Sayın Mustafa Yeneroğlu İçişleri Bakanlığı ile temas kurmuş  ve işçilerin sorunlarına ilişkin çözüm önerileri sunduğunu tarafımıza ilettiler.
 ‘Öncelikle işçilerine yönelik gerçekleşen haksız işlemlerden dolayı üzüntü duyduğumu belirtmek isterim. İşçiler ile yaptığımız toplantıda 90 işçinin Aralık/2019 tarihinde işe alınıp mayıs/2020 tarihine kadar kısım kısım işten çıkartılarak çalıştırıldıklarını öğrendik.Gelinen aşamad 90 işçi kardeşimiz işten çıkartılmış durumdadırlar.Bahse konu işçi kardeşlerimiz sigortasız, maaş almadan ve günde 15-16 saat çalıştıklarını belirttiler.

Gelişmemiş ülkerde dahi sigortasız işçi çalıştırmanın önüne geçme adına yasalar düzenlenirken bir devlet kurumunun bu şekilde işçi çalıştırmış olması hukuka ve hakkaniyete aykırı olup kamu vicdanını zedelemektedir.Sigortasız çalışmayı işçilerin kabul ettiğini iddia ederek Ağrı Belediyesi sorumluluğu üzerinde atmaya çalışmaktadır. Başta Ağrı Belediye Başkanı Sayın Savcı Sayan  olmak üzere bu durumun sorumluları işçilere kulak tıkamaktadırlar Gerek 4857 sayılı İş kanunu gerekse de 5510 Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununda işe almaların nasıl gerçekleşeceği açık bir şekilde belirtmiştir.Hal böyleyken Ağrı Belediye Başkanlığı açık bir şekilde kanuna muhalefet ederek yaptığı işlemler sebebiyle suç işlemektedirler.Bununla birlikte sürekli islemi referansları örnek gösteren Sn Belediye Başkanına peygamberimiz Hz.Muhammed’in ‘işçiye ücretini alın teri kurumadan veriniz.’ hadisini hatırlatmak isterim.

İşçiler  uzun süredir mücadele ettiklerini fakat Ağrı Belediye Başkanlığı tarafından vaatlerle sürecin uzatıldığını ve olumsuz cevap aldıklarını ilettiler.TBMM tatild olup 1 Ekim 2020 tarihinde açılacaktır.Bunun üzerine biz olaya ilişkin hazırladığımız raporu Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu beyefendiye ilettik.Yaptığımız şifahi görüşmelerde de konunun şu an İçişleri Bakanlığı’na taşındığını öğrenmiş bulunmaktayız.

Yaşanılan sorun meclis açıldığı tarihe kadar çözülememesi durumunda konunun mecliste taşınacağından kimse kuşku duymasın.Ayrıca şunu da belirtmek isterim;Ağrı Belediye Meclisinde vicdan sahibi,emeğin kıymetini bilen,işçilerin derdini dert edinen üyelerin olduğuna inanıyorum.Bu durumun çözülmesi bu vicdan sahibi meclis üyeleri ile halledilebilecek bir meseledir.

Biz sürecin takipçisi olacağız.

YORUM EKLE
YORUMLAR
merkez
merkez - 4 yıl Önce

baş ayakcıları bilmem ne sendika başkanı oldu haklarını korusn şimdi bu işçilerin nasıl olacak

parayı veren düdüğü çalar
parayı veren düdüğü çalar - 4 yıl Önce

ruhsat alamayanlar 50 bin tl müracaat tunc .not makbuz istemeyin pazarlık payı var

kafasına göre herkes
kafasına göre herkes @parayı veren düdüğü çalar - 4 yıl Önce

banada lazım ankaradaymış gözü iyileşsin gelsin gidip guruşucem

hendek
hendek - 4 yıl Önce

Yollara bak bu kışa degil 3 kışa da bitmez 2 kamyon asfaltla hdp bile cozum surecinde bile bukadar hendek kazmamisti

VURGUNCULAR LALE SİNEMASINDA
VURGUNCULAR LALE SİNEMASINDA - 4 yıl Önce

EY BENİM BAHTSIZ AĞRIM ,
-- BELEDİYEMİZİN BİR HİZMETİ DAHA!
--BİR HİZMETİ DAHA MI DİĞERLERİNİ NEDEN HİÇ GÖREMEDİK?? DER VİZONTELEDE VE PERDE KAPANIR,
ANLAYACAGIN BENİM GÜZEL BAHTSIZ AĞRIM DEMEM O Kİ;
VURGUNCULAR LALE SİNEMASINDA ( ANLAYANA) .......

KAYYUM
KAYYUM - 4 yıl Önce

sokakta her kahvede seri danışmanlık yeni adı ile çınarlı berkecan aynı şahsa ait bu firmalara verilen peşkeş çekilen doğrudan teminler ihaleleri bilirken devlet görmez neden??? verdiği ihaleleri imzalamayan müdürleri memurları sürdüklerini aşağıladıklarını devlet görmezmi ? olsun ama Allah görür ve sorar hesabını ağrıya kayyum gelse keşke

süpürge
süpürge - 4 yıl Önce

seçilmeden önce çöpcüler garibandır onlara iyi davranın ne olur deyip ,benim akrabalarımdan kimse kabadayılık yapamaz deyip seçildikten sonra personel kıyafeti çöpcülere yelek 2,5 3 milyona ihale yap yandaşa. pahalı diyen indirim yaptıran memuruna hakaret et işe gelmiyor deyip iftira at soruşturma ile bastır susturmaya çalış . adamı tebrik edecekleri yerde sürgün etmişler imzalamayana sürgün güzel iş bakalım nereye kadar bu halk sizide sürer yakındır

SIRADAKİ HABER