İlçenin yeşil alanlarını artırmaya ve doğayı korumaya yönelik bu anlamlı etkinlik, Sincan köyünde gerçekleştirildi.

Gelecek nesillere daha yeşil, yaşanabilir ve doğayla iç içe bir Tutak bırakmak amacıyla hayata geçirilen programa; Tutak Belediye Başkanı Fevzi Sayan, İlçe Kaymakamı Ahmet Coşkun, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende konuşan yetkililer, dikilen her bir fidanın sadece bugüne değil, yarının Tutak'ına bırakılmış en değerli miras olduğunu vurguladı.
Ağaçlandırma çalışmaları kapsamında, bölgenin iklim ve toprak yapısına uygun olarak özenle seçilen;
Karaağaç,
Akçaağaç,
Huş,
Sarıçam,
Dişbudak ve
Leylak türlerinden oluşan toplam 18 bin fidan toprakla buluştu.
Toplam 200 dekarlık geniş bir alanı kapsayan dev çalışma; Tutak’ın doğal güzelliğine değer katmayı, ilçe genelindeki yeşil alanları genişletmeyi ve toplumda çevre bilincini güçlendirmeyi hedefliyor.
Tutak'ın geleceğine yönelik en önemli çevre yatırımlarından biri olarak kayıtlara geçen bu anlamlı etkinlik, katılımcıların fidanlara ilk can suyunu vermesi ve çekilen hatıra fotoğraflarının ardından sona erdi.









