Yeni Başlayanlar İçin Kızılelma Klavuzu!

"Cahiliye Araplarının yaptığı gibi yapmayın.. Türklerin Kızılelma'sı 'helvadan put' değildir, acıkınca yemeye kalkışmayın.. Biraz olsun nefsinize sahip çıkın..

Menkul kıymetler borsası, zahire borsası veya sebze-meyve halinde Kızılelma'nın karşılığı yoktur.. Olur olmaz yerde arayıp bulmaya çalışmayın..

Kızılelma, Trump'a kızınca ısırdığınız turp gibi veya bir ara bıçakladığınız Hollanda'nın sembolü portakal gibi nebatattan sayılmaz.. 'Kışın kompostosunu içeriz' düşüncesiyle güneşte kurutmaya yeltenmeyin..

'Parlaklık veriyormuş, cilde faydalıymış' diye yüzünüze gözünüze sürmeye kalkmayın, çarpılırsınız.. Prospektüsü mutlaka sindire sindire okuyun..

Kızılelma, günlük hayatınıza yeni girdiğine göre tedbirli davranın, önce onu tanımaya çalışın.. Mevsimlik milliyetçiliğiniz coşunca manava koşturup 'Tart iyisinden iki buçuk kilo' filan demeyin.. 'Bunun mayhoş olanından yok muydu?' sorusunu sorup rezil olmayın..

Eğer birisi 'Kızılelma Neresi?' isimli hikâyeyi yazan Ömer Seyfettin'in kim olduğunu sorarsa 'Galiba Sultanbeyli Belediyesi İtfaiye Müdürü'ydü' diye cevap vermeyin, önce hiç olmazsa google'dan bi zahmet araştırın.. 
 
Rabia'yla Kızılelma'nın hiçbir ilgisi yoktur.. Aklınız gidip geliyorsa, işin içinden çıkamıyorsanız, alıcınızın ayarlarıyla bir daha sakın oynamayın..

Pazardan aldığınız Kızılelmaların içinden kurt çıkarsa, bunu sakın bozkurtlarla karıştırmayın.. Başkaları bozkurtlarla gezerken siz 'eşref-i mahlûkat'tan olduğunuzu aklınızdan lütfen çıkarmayın..
 
Kızılelma 'Türkler'le mi, yoksa 'tek millet'le mi ilgiliydi? diye kafanız karışırsa, işin içinden çıkamazsanız BİMER'e, müftülüğe veya mahkemeye başvurmayın.. 'Üst akıl, bana musallat oldu galiba' deyip, kafanızı yastığa vurun, uyuyun.. Düzelmezseniz, kurşun döktürün..

Sivas'ın ötesinde tüketmeyin.. Baldıran zehiriyle karışıma asla sokmayın..

Artık 'i'lay-ı kelimetullah'tan da bahsetmeniz gerektiğinde 'ilahî kelimetullah' gibi komik kavramlar kullansanız da acemilik aşılıncaya kadar ısrar edin.. 

Öyle azmedin ki, siz Kızılelma'dan söz edenlere ırkçı diye bakarken, Kızılelma ülküsünü savunanlar, sizin dilinize vuran Kızılelma edebiyatı karşısında çırak çıksın..

Ziya Gökalp'i, Nihal Atsız'ı, Ahmet Hikmet Müftüoğlu'nu, Mehmet Emin Yurdakul'u duyduğunuzda yabancı kalmayın, sanki dün görüşmüşsünüz gibi davranın..

Kızılelma'nın milliyetçilikle ve milliyetçilerle ilgili olması dolayısıyla herhangi bir alınganlık veya yılgınlık göstermeyin.. El koyarsınız sizin olur..

'Acaba böyle yaparsak ırkçı, Türkçü, milliyetçi veya kavmiyetçi olur muyuz? 'Tek millet'e halel gelir mi?' diye endişe etmeyin..

Çok önemli olduğu için ilk maddeyi tekrarlayalım; Cahiliye Araplarının yaptığı gibi yapmayın.. 'Helvadan put' değildir, acıkınca yemeye kalkışmayın..

Eski Kızılelmacılar olarak rica ediyoruz sadece.." 
Servet AVCI..

YORUM EKLE