Acar ; Yapılanlar Doğubayazıt'ın Mana İklimine Suikasttir

Acar yapılanları Doğubayazıt'ın mana iklimine suikast olduğu değerlendirmesinde bulundu

Acar ; Yapılanlar Doğubayazıt'ın Mana İklimine Suikasttir

Alemcilerin mesken tuttuğu Hani Baba Türbesi ve İshak Paşa Sarayında çevre temizliği yapıldı.

Doğubayazıt Belediye Başkanı Yıldız Acar alemcilerin mesken tutarak tüm çöplerini çevreye savurduğu Hani Baba Türbesi ve İshak Paşa Sarayı çevresindeki  alkol şişeleri ve çöpleri elleriyle topladı.

Acar bölgede yaşanan kirliliğe tepki göstererek zamandan münezzeh isim ve yapıların geçmiş bugün  ve geleceğin ortak mirası olduğuna vurgu yaptı.
Acar ;toplumun inanç ve kültür değerlerine saygısızlık yapıldığı gibi insani bilincinde yerle yeksan olduğu, kişinin kendisine saygısının  ayaklar altına alındığı üzücü bir tablo ile karşılaşmanın burukluğunu yaşıyoruz.

Büyük düşünür İslam Alimı Ahmed-i Hani Türbesinin manevi havasına hiç de yakışmayacak çirkinlikteki bu davranış kirliliğinin,sadece fiziki koşullarda değil eylem sahiplerinin ruh dünyasında da yaşandığının resmidir, bu çöp dağları.

Doğubayazıt'ın Doğubayazıtlıların ve tüm insanlığın vicdanında asla kabul görmeyecek bu münasebetsiz tutumun sahiplerini şiddetle kınadığımızı ifade etmek istiyorum.

Ahmed-i Hani nin manevi dünyasını kirletmeyi İshak Paşa Sarayının görkemini gölgelemeyi amaç edinmiş bu çirkinliğin sorumlularını şiddetle kınıyorum,dedi.

Acar Belediye Meclis üyeleri ve 
vatandaşlarında katılımı ile Ahmed-i Hani Türbesi ve Sarayın çevresinde çoğu içki şişelerinden oluşan çöpleri elleri ile topladı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER