Ağrı'da Yakılan Araçların Faili Olan HDP li Yönetici Tutuklandı

Ağrı'da yakılarak kullanılmaz hale getirilen iki araçla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında 1 HDP yöneticisi tutuklandı

Ağrı'da Yakılan Araçların Faili Olan HDP li Yönetici Tutuklandı

Ağrı’daki 2 aracın gece yarısı kundaklanması olayına ilişkin olarak HDP’li yönetici tutuklandı.

Ağrı’da 2 aracı yakarak, tehdit notu bıraktığı suçlamasıyla gözaltına alınan 4 kişiden 1’i için tutuklama kararı alındı.

19 Mart gecesi Ağrı Merkez’de yer alan Fatih Mahallesi’nde 06 BKT 266 ve 25 FN 531 plakalı iki araç, kimliği bilinmeyen kişi ya da kişiler tarafından kundaklanmıştı.

Olay yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangın sonrasında 2 araç da kullanılamaz hale gelirken, bir aracın yanında PKK adına yazılmış bir pusula bulunmuştu.

Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığı tehdit notu sonrasında olayla ilişkili soruşturma başlatırken, soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen araştırmalar sonrasında 4 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan 4 kişiden 2’si serbest bırakılırken, kardeş oldukları tespit edilen S.A. ve V.A ile ilgili soruşturma başlatılırken, şüpheli V.A.’nın üzerinde yapılan aramalar sırasında bulunan kalemin, tehdit notunun yazıldığı kalem olduğu tespit edilirken, V.A.’nın cep telefonundaki kundaklama görüntülerini terör örgütü ile ilişkili olan ajansa gönderdiği ortaya çıktı.

Emniyetteki işlemlerin sonrasında adliyeye sevk edilen S.A. için serbest bırakılma kararı çıkarken, V.A. ise iki aracı kundaklama suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan tutuklanan V.A.’nın 2019 yılından bu yana HDP İl Yönetiminde görev aldığı belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER