Adım Adım'' Köyden Kente Doğubayazıt''

Başkan Yıldız Acar çarpık yapılaşmalar nedeni ile köy izlenimi veren mahallelerde 2020 Yılı Yeni İmar Programı çerçevesinde dokunuşlarıyla Modern bir Doğubayazıt için kolları sıvadı.

Adım Adım'' Köyden Kente Doğubayazıt''

Doğubayazıt’a Belediye Eliyle Kentsel Dönüşüm

Hazırlandığı süreçte bir çok tartışmanın odağında oturmuş olan Doğubayazıt Belediyesi 2020 yılı İmar Planı kapsamında yürütülen çalışmalar Doğubayazıt’ta devrim niteliğinde kentsel dönüşümü beraberinde getirdi.

Doğubayazıt’ın dar ve çıkmaz sokakları ile ün yapmış olan Sanayi Mahallesi 2020 Yılı Yeni İmar Planı çerçevesinde ilk kazma vurulan bölge olarak dikkat çekti.

İmar planı bulunmayan ilçede çarpık yapılaşmanın yoğun olarak gözlendiği Sanayi Mahallesi İmar Planı ve Başkan Yıldız Acar’ın mevsim şartlarına rağmen başlaması için yoğun ısrarı sonrasında Fen İşleri Ekiplerinin fedakar çalışmaları ile düzenlenerek dönüşümün ilk aşaması hayata geçirildi.

Yapılan çalışmalar sonucunda yol genişletme çalışmaları ile 6 Kilometrelik bir servis yolu ve 12 metre genişliğinde caddeleri ile Sanayi mahallesi modern bir görünüme kavuştu.

Tartışmalar nedeni ile uygulamaya geç başlanan yeni imar planı çerçevesinde Sanayi mahallesinin cadde ve sokak genişletmeleri tamamlanan mahallenin alt yapısının da bahar ayında inşaat sezonun açılması ile birlikte yapılması programa alındı.

Mahallede yapılan çalışmalar sonrası vatandaşlar duygularını ;’’dar ve çıkmaz sokaklar nedeni ile mahallemizde çok büyük sıkıntılar yaşıyorduk iki aracın yan yana geçemeyeceği yollarımız şimdi trafiğin hiçbir şekilde aksamayacağı bir hale dönüştü.Bu çalışmanın ile mahallemiz köy görüntüsünden kurtulmuş oldu.

Kar çalışmalarının bile zorlukla yürütüldüğü mahallemiz kış aylarında yürünemez duruma geliyordu.Bu çalışmaları ile bizi bu görüntü ve zahmetten kurtaran Başkanımız Yıldız Acar’a çok teşekkür ediyoruz.Allah Başkanımızdan ve emeği geçen herkesten Razı olsun .Bu yolların yapılması ile birlikte artık köy görüntüsünden kurtulan mahallemizde evlerimize ve arsalarımıza da değer kazanmış oldu’’dediler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER