Ağrı Çileği Görücüye Çıktı

Ağrı'da ürün çeşitliliğini arttırmak yönünde geliştirilen projeler olumlu sonuçlar vermeye başladı. Çiftçiler projeden faydalanabilmek için şimdiden il müdürlüğü ve valiliğin kapısını çalıyor.

Ağrı Çileği Görücüye Çıktı

Tarım Bakanlığı ve Ağrı Valiliği işbirliği ile yürütülen ve 40 dönüm alan ayırılan çilek yetiştiriciliği TRT Haber kanalındaki Satır Başı Programında Ağrı ile kurulan canlı yayın da anlatıldı.

Ağrı'da alternatif ürün çeşitliliğini arttırmak ve geliştiremek amacı ile Ağrı İl Tarım Müdürlüğü ve Ağrı Valiliği tarafından ''Çileğe Dokunuş''projesi hayata geçirilmişti. Devlet detekli 40 dönüm arazi üzerine kurulan çilek bahçelerinin bakımı ve analiz çalışmaları da Ağrı İl Tarım Müdürlüğü personelleri tarafından gerçekleştiriliyor.

TRT Haber canlı yayınına konuk olan Tarım İl Müdür Yardımcısı Ferdi Çelik projenin detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada ''Ağrı'dan Çileğe Dokunuş Projesinin Tarım Bakanlığı ve Ağrı Valiliği trafından finanse edilen yüzde 90 hibeli projemizin amacı; Bitkisel üretimde bir farkındalık yaratmak işletmelerimize ek bir gelir sağlamaktır,dedi.

Çelik açıklamasının devamında ;Bu proje kapsamında kullandığımız 7 veren aldiyon çeşidimiz ekim tarihinden itibaren hasada kadar birden fazla ürün verebilmekte ve bölgemizde soğuk bir iklime sahip olduğundan dolayı yüksek rakımlı bölgelerde bu çeşit kullanılmaktadır dedi.

Çelik; 1 Dekar alanda toplam 6000 fide dikimi gerçekleştirdiklerini ifade ederek.40 dönüm üzerine kurulan tüm yatırımın buyıl ilin ekonomisine yaklaşık 2 buçuk milyon Türk Lirası katkı sağlamasını beklediklerini söyledi.

İlk uygulamanın seyrini takip eden bir çok çiftçinin İl Müdürlüğü ve Valiliğe talepte bulunduklarını açıklayan Müdür vekili Çelik önümüzdeki yıl bu projeyi 100 dekarlık bir alanda uygulamayı hedeflediklerini ifade etti.

İlk ekilen bahçelerde çilekler yavaş yavaş çıkmaya başlarken Ağrı'da Çileğe Dokunuş Projesi kapsamında bu yıl 250 ton civarında bir hasat beklendiği ve bununda ailelere 50-60 bin liralık bir gelir sağlayacağı tahmin edilliyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER