Ağrı da Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ağrı da Ahilik haftası kutlamaları çerçevesinde kurulan standta vatandaşlara pilav ,şerbet ve helva ikram edildi.

Ağrı da Ahilik Haftası Kutlamaları Başladı

Ahilik Haftası Kutlamaları etkinlikleri bu gün Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hayati Aydemir’in Atatürk anıtına çelenk sunması ile başladı.

Çelenk töreninde konuşan Aydemir ;

Ahilik Kurumu Devletten bağımsız Esnaf ve Sanatkârların kendi içinde kurdukları bir oluşum olduğu için sivil örgütlenmenin de öncüsüdür.

Her yıl yapılan bu kutlamaların amacı, Ahilik kültürünü yaşatmak güzel geleneklerimizi halkımıza ve Esnaf ve Sanatkârlarımıza duyurmak ve onların her yıl bir araya gelmelerine imkân hazırlamaktır. Ahiliğin doğru anlaşılması ve uygulanması Türkiye ve Dünya için büyük bir kazanç olacaktır.

Gerçek kökenimiz olan ahiliği unutmamak tam tersine geliştirerek bu çağa uydurarak yaşatmak için her yıl tüm Esnaf ve Sanatkâr teşkilatı olarak bu etkinlikleri yapıyor ve bu haftayı Esnaf bayramı olarak kutluyoruz.

İlimizde Esnafın bağlı olduğu yasal kuruluş olan Birliğimiz Esnaf ve Sanatkârlarımıza daha iyi ve kaliteli hizmet götürebilmek onların her bakımdan daha iyi şartlara kavuşmalarını sağlamak için var gücüyle çalışmaktadır. Esnafımızı ilgilendiren her konuda çalışmak onları daha ileriye taşımak sorunlarının çözülmesi için yasal girişimlerde bulunmak asli görevimizdir.

Çünkü esnafın sorun yaşaması demek Ağrı ekonomisinin sorun yaşaması demektir. Esnaf ekonomiye canlılık verir esnafın olduğu sokak aydınlıktır, Esnaf küçük birikimleri ekonomiye kanalize eder, kalkınmaya destek sağlar. Esnaf ve sanatkârlar işsizliğin önlenmesine katkıda bulunur.

Esnaf ve Sanatkârlarımızın Ağrı nın ekonomik kalkınmasına ve toplumsal barışına yaptığı katkıların artmasını diliyor, Ahilik Kültürü Haftamıza katılımınız için teşekkür ediyor ve tüm esnaf ve Sanatkârlarımızın adına en derin saygılarımı sunuyorum,dedi.

Aydemir konuşmasının ardından beraberinde Yılın Ahi’si ,kalfası ve Çırağı ile Ağrı Valisi Süleyman Elban’ı makamında ziyaret etti.

Vali Elban yılın ustası,kalfası ve çırağı seçilen misafirlerine hediyelerini sundu.

Ağrı ESOB’un Eski Van Caddesi Tahir Elçi Meydanında kurduğu standta esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Ziyaretçilere ahi pilavı,helva ve şerbetin ikram edildiği Vali Süleyman Elban vatandaşların sorunları ile de tek tek ilgilendi.

Programa Akp Milletvekili Ekrem Çelebi çok sayıda siyasetçi kurum amirleri de katıldı.

i

Güncelleme Tarihi: 17 Eylül 2018, 17:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER