Ağrı da Çevreci Balıkçılar Suya İndi

Ağrı da çevreci gençler balık avcılarını uyardı

Ağrı da Çevreci Balıkçılar Suya İndi

Ağrı da nesilden nesile aktarılan elle balık tutma sezonu açıldı.

Balık nesline ve doğaya zarar bir çok yöntemin kullanıldığı günümüzde nesilden nesile aktarılan elle balık tutma yöntemini yaşatan gençler ;Eskiden burada hepimize yetecek kadar balık avlayabiliyorduk bizim yöntemimizle hem doğa zarar görmüyor hemde balık nesiline kıyıma varan bir zarar vermekten çok uzak bir tutum var.Olta veya benzeri şeyleride kullamıyoruz bu işin doğasında birde eğlencesi var, dediler.

banner47
Özellikle jeneratörler aracılığı ile balık tutanlara tepki gösteren gençler nehirlerde elektirik kullanmak yöntemi ile bir balık kıyımı yaşatılıyor. Bunun doğanın dengesinide etkilediğini hepimiz biliyoruz.

Yine zehirli besinlerle hiçte sağlıklı olmayan bir yöntem geliştirilmiş durumda, bunu yapanlara buradan şunu söylemek istiyoruz bu ticari kaygılar ve yöntemleriniz yakında buraları balık izine rastlanamaz hale getirebilir lütfen bu uygulamalardan vazgeçin dediler.

Geleneksel balık avını sürdüren gençler kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar balık tuttuktan sonra suyun ve balığın tadını çıkardılar.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER