Ağrı'da Çocuk Kaçırma Girişimi Aileleri Tedirgin Etti ''Yetkililer Suskun''

Ağrı İl Emniyet Müdürlüğünün ailelerin şikayetine rağmen soruşturma başlatmadığı çocuk kaçırma girişimi haberine Ağrı Valiliği de sessiz kaldı.

Ağrı'da Çocuk Kaçırma Girişimi Aileleri Tedirgin Etti ''Yetkililer Suskun''

Ağrı’da dün yaşanan çocuk kaçırma girişiminin ardından yetkililerden herhangi bir açıklama gelmezken ailelerin tedirginliği had safhaya ulaştı.

(İLKHA) İlke  Haber Ajansı tarafından gece yarısı servis edilen haberde Ağrı merkez Abide Mahallesi Batıkent Camii mevkinde beyaz bir otomobil içinde bulunan kişiler, çocuklara çikolata vererek arabaya çekiştirdikleri yakınlarda bulunan başka çocukların bağırması üzerine araçtaki kişiler panikleyerek kaçtıkları belirtildi.

Çocukların ve ailelerin ifadeleri doğrultusunda servis edilen haberde ailelerin şikayetçi olmasına rağmen herhangi bir soruşturma başlatılmadığı öğrenildi.

Haberin yarattığı etkiyle ailelerin tedirginliği artarken Ağrı İl Emniyet Müdürlüğü ve Ağrı Valiliği tarafından olayın seyrine dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Video görüntülerinin de yer aldığı haber şu şekilde ;

Ağrı’da çocuk kaçırma girişiminin ardından aileler tedirgin oldu.

İddiaya göre, dün akşam saatlerinde Ağrı Fırat Mahallesi Batıkent Sitesi Batıkent Camii bölgesinde oyun oynayan çocukları birkaç kişi kaçırma girişiminde bulundu.

Beyaz bir otomobil içinde bulunan kişiler, çocuklara çikolata vererek arabaya çekiştirdikleri yakınlarda bulunan başka çocukların bağırması üzerine araçtaki kişiler panikleyerek kaçtıkları belirtildi.

Yaşananların son anları bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.

Yaşananları anlatan mahalle sakinlerinden Ferhat Özmen, "Biz evde oturuyorduk çocuklar haber verdi, bir araç yanaşmış araçta bulunanlar "biz sizin babanızın arkadaşıyız, size çikolata vereceğiz sizi babanıza götüreceğiz" demişler. Hatta bir çocuğu kolundan tutarak içeri çekiştirmişler. Bu arada diğer çocuklar bağırmışlar, onlarda panikleyip uzaklaşmışlar. Karakola gidip şikayette bulunmak istediğimizi söyledik orada bulunan görevli polis, kaçırma eylemi gerçekleşmediği için şikayetçi olamayacaklarını belirtti. Bizde tedirginiz, yaz mevsimi malum. Çocuklarımızı evlerde tutamıyoruz, bağlayacak halimizde yok tedirginiz." dedi.

Olayla ilgili başka bir mahalle sakini Muhammed Kösedağ ise şunları söyledi:

"Dün gecenin kamera kayıtlarını inceledik, küçük çocuğumuza "gelin sizi gezdirelim, çikolata verelim" demişler ve ellerinden tutup arabaya çekiştirmişler. Ablaları "kardeşimi kaçırıyorlar, yardım edin" diye bağırmış. Olayı duyduğumuz gibi emniyete haber verdik ve çocuk şubeden gelen ekipler olayı araştıracaklarını söylediler. Şikayetçi olduk şikayeti almadılar."

Olaya şahit olan Almina Rabia Kösedağ, kardeşini kaçırma girişiminde bulunan kişilere bağırdıklarını ve yabancı kişilerin bölgeyi hemen terk ettiğini söyledi.

Kendisini kaçırmaya çalışanlar ile yaşadığı diyaloğu anlatan Said Nursi Özmen ise, "Arabanın içinde bulunan kişi bana "gel sana çikolata vereyim, biraz gezdireyim" dedi. Daha sonra kardeşimin elinde tutup arabaya çekmeye çalıştı." ifadelerini kullandı.

Özmen, başkalarını da arabaya çekmeye çalışmaları üzerine çevredekilerin bağırdığını daha sonra kendilerini kaçırma girişiminde bulunan kişilerin hızlı şekilde uzaklaştığını belirtti. Şuanda aileleri ile birlikte dışarı çıkabildiklerini aksi taktide dışarı çıkamadıklarını söyledi.

Arabadakilerin kendisini kaçırmaya çalıştığını iddia eden Ertuğrul Kösedağ, kendisinin ve arkadaşının arabaya bindirmek için çektiklerini, çevredekilerin bağırması üzerine kaçtıklarını belirtti.

Güncelleme Tarihi: 02 Mayıs 2024, 23:24
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ayşe
Ayşe - 2 hafta Önce

Gercekten yaşanan birşey var ortada ama polisler bekliyor ki illa bir cocuk kaçırılsın ya istismara uğrasın yada bur kösede ölü bulunsunki sonra. harekete geçilsin gerci ozaman bile elleri kolları dısarda geziyorlar suçlular nede olsa adalet yok bu ülkede illa birileri ölecek

Esra
Esra - 2 hafta Önce

Arkadaşlar emniyet güçleri beklemez olayı saptirmayalim elinde kanıt olmadan asla kimseyi tutuklayamazlar onlarda emir kulu sonuçta onları savundgum.icin değil.elbette ama insanlar artık çok kötü biz ne yapmalıyız tabiki çocuklarımızı gerekirse oyun oynarlarken işimizi gücümüzü bırakıp takip edeceğiz evlere çekilip aman dışarda kadın olmaz aman ayıp o devirleri geçtik artık cocugumuzun basinda duracağız zaman kötü hicbirsey bizlerin çocuklarından daha değerli değil ben mesela sürekli işimi bitirip çocuğumu gozetliyorum ki artik yapabilenlen bunları yapsın başka türlü olmaz artık zaman kötü ay uy artık kurtarmaz yavrularimizi

Ridvan
Ridvan - 2 hafta Önce

Agri da çocuğun kiymeti mi var ki geneli cocugu sokak hayvanı misali dışarı salıyor cocuk nerde ne yapar kimlerle beraber umurlarında değil ne zman cocuk zarar görse ah vah diye feryat figan ediyorlar kardeşim sahip cikmayacaksan bakmayacaksan dünyaya getirme bir zahmet çocuğun günahına da girme yaziktir.
Sonra polis suçlu oluyor sen önce evladına sahip çık arkasında dur...

Erdoğan'a hakaret ettiler de diyin bari ciddiye alınsın
Erdoğan'a hakaret ettiler de diyin bari ciddiye alınsın - 2 hafta Önce

Evet işin içine bir kamu büyüğünü kalmazsanız emniyetin kılı kipirdamayacak herhalde

Meral
Meral - 2 hafta Önce

Çocuk kaçırıp istismar edip öldürmek suç olarak görülmüyor galiba, Allah'a emanet yaşıyoruz resmen,Meksika yı geçti ülkemiz

Mrcc
Mrcc - 2 hafta Önce

Emniyet müdürlüğü neyi bekliyor ihbarin asıllı çıkması için çocukların kaçırılıp ailelerin muzdarip olmasını bekliyorlar sanırım

Delal
Delal @Mrcc - 2 hafta Önce

Çocuklarımıza sahip çıkalım lütfen

Baris arar
Baris arar - 2 hafta Önce

Bu memleket sahipsiz devlet istese kamera göruntusunde hemen bulur ama ilaki birilerin canı yanacak sonra ortaya cikacak

My yıldırım
My yıldırım - 2 hafta Önce

Abiye mahallesi mi fırat mahallesi mi aynı cadde iki farkı mahalle yazıyor


SIRADAKİ HABER