Ağrı'da Normalleşme Ne zaman Başlayacak

Normalleşme süreci öncesi değerledirilen verilerde Ağrı Türkiye'de vaka sayısının en az görüldüğü 17. il oldu Ağrının alt sıralara düşmesi geçtiğimiz hafta Patnos'ta yaşanan vaka artışı ile yaşandı.

Ağrı'da Normalleşme Ne zaman Başlayacak

Corona Virüs salgını nedeni ile 1 Mart tarihinde vaka sayılarının en aza indiği kentlerde normalleşme adımlarının atılacağı Cumhurbaşkanı tarafından açıklandı.

Ağrı'nın bu yarın açıklanacak listede sıralaması merakla beklenirken düşük riskli iller arasında olacağı tahmin ediliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duruma ilişkin değerlendirmesi de şu şekilde ;
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İllerimizi vaka ve aşı oranları gibi kriterlere göre, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek riskli olarak sınıflandıracağız. Normalleşme takvimini de buna göre yürüteceğiz." dedi. Düşük riskli şehirler içerisinde Van ilk 5'te yer alan kentlerden...

BATMAN 
Batman'da ortalamanın altında kalan ve risk seviyesi düşük illerden. Kısıtlamaların il bazından kaldırılması durumunda, Batman alınan kararların ilk uygulanacağı şehirlerden.

Vaka sayısının düşük olduğu bir başka il ise Bitlis. Koronavirüsle mücadelede başarılı bir tablo çizen Bitlis'te, kademeli normalleşmenin pilot kentlerinden biri olabilir.

Koronavirüs pandemisi mücadelesinde yine iyi durumda olan Hakkari'de kademeli normalleşme için öncelik tanınacak şehirlerden. Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre; Hakkari'de Türkiye ortalamasının bir hayli altında...

İl bazında normalleşmenin en büyük adaylarından biri ise Şırnak. Bakanlığın "covid19.saglik.gov.tr" adresinde Türkiye haritası üzerinden yayımlanan verilere göre; her 100 bin kişide vaka sayısında en düşük sayıda kalan il Şırnak olarak göze çarpıyor.
Geçtiğimiz hafta yayımlanan illere göre 100 binde oranına göre Ağrı 17. sırada yer almıştı.
Sıralamada daha üstlerde yer alması gereken Ağrı geçtiğimiz hafta Patnos ilçesinde yaşanan vaka artışları nedeni 17. sırada yer aldı.Patnos ilçemizde vaka artışlarının kontrol altına alınması sonrası bu hafta yayımlanacak olan listede Ağrı'nın daha üst sıralarda yer alması bekleniyor.
Bu sonuçta Ağrı'nın 4 aşamalı değerlendirmede en az riskli gurubuna gireceği tahmin edilirken 1 Mart itibari ile Ağrı'da normalleşmenin başlaması bekleniyor.

YORUM EKLE
YORUMLAR
hüseyın kaymak
hüseyın kaymak - 3 yıl Önce

işAllah her yer açılsın milet perişan oldu

SIRADAKİ HABER