Ağrı'da seçimlere genel merkez mi müdahale ediyor

Birde fazla adayla 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Şeker- i ş Sendikası 12. Genel kurulunda adaylar çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken genel merkez tarafından seçimlere müdahale edildiği yönünde itirazlar başladı.

Ağrı'da seçimlere genel merkez mi müdahale ediyor

Birden fazla adayla 10 Mayıs tarihinde gerçekleştirilecek olan Şeker- i ş Sendikası 12. Genel kurulunda adaylar çalışmalarını tüm hızıyla sürdürürken genel merkez tarafından seçimlere müdahale edildiği yönünde itirazlar başladı.

TV 04 Haber’den Gürkan Güneş bu sancılı süreçte yaşananları haber merkezine gelen şikayetlerle birlikte detaylandırdı.

Şeker -İş seçimlerinin hemen arafeisnde yaşananlara ilişkin paylaşılan haber şu şekilde;

10 Mayıs’ta Şeker-İş sendikasının Ağrı şubesinin 12 nci genel kurulunun oluşturacak delegelerin seçimi için yapılacak toplantıya müdahale için Şeker-İş sendikası genel merkezinin Ağrı’ya kamp kurduğu iddia edildi.

Haber merkezimize gelen bilgilere göre; 1’den fazla aday arasında geçmesi beklenen seçim için genel merkezin tarafsız olması gerekirken kendi adayını seçtirebilmek için ev çalışmaları yapmaya başladığı bildirildi.

Bugüne kadar Ağrı Şeker Fabrikası ve işçilerin yaşadığı hiç bir sorun için Ağrı’ya gelmeyen genel merkez yetkililerinin Ağrı’ya kamp kurması Şeker-İş üyeleri tarafından tepkiyle karşılanarak demokrasiye aykırı bir tutum olarak değerlendirildi.

Şeker-İş üyeleri kendi ödedikleri aidatlarla kendilerine karşı çalışma yürütülmesini etik bulmadıklarını belirtilerek, ‘2021 kampanyasında Şekeri Fabrikasının yaşamış olduğu sorunlardan ve geçmiş yıllarda fabrikanın 3 yıl kapalı olduğu dönemlerde Ağrı Şeker Fabrikasına uğramamaları halk ve işçiler tarafından tepki uyandırırken seçim döneminde Ağrı’ya kamp kurmalarının manidar olduğunu ve şahsi çıkarların ön planda olduğunun açıkça gözler önüne olduğunu sermektedir

Başkan adaylarından Fuat Erdem konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘Yazılmış yazımızın önüne hiç bir güç geçemeyeceği gibi üyelerimizin hür iradesine kimse ipotek koyamaz’ dedi.

İşçiler tarafından haber merkezimize gelen en önemli detaylardan bir diğeride; ‘Delege seçimlerinin oldu bittiye getirilerek işçilerin izin ve bayram tatili dönemine denk getirilmesi bu durumun bariz göstergesi olduğu belirtildi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Faruk tayhan
Faruk tayhan - 2 yıl Önce

Taner abi normaldir bir ay önce STK seçimi vardı agrıdan Ankara'dan mudahale etmıyen kalmadı

SIRADAKİ HABER