Ağrı'da Taksi Ücretlerine Zam ''Artık Binmek Hayal Oldu''

Ardı arkası kesilmeyen zamlara bir yenisi eklendi. Akaryakıt fiyatlarının tavan yapması sonucu taksi esnafı da tarife değiştirmek zorunda kaldı.

Ağrı'da Taksi Ücretlerine Zam ''Artık Binmek Hayal Oldu''

Yapılan yakıt zamlarının ardından bir çok ilde olduğu gibi Ağrı’da da taksi açılış, indi-bindi ve kilometre fiyatlarına zam geldi.

Seçim sonrası başlayan zam furyasına her gün bir yenisi ekleniyor. Geçtiğimiz günlerde Ağrı’da ekmeğe zam yapılırken bir diğer zam da taksi ücretlerine geldi.

Bir süredir konuşulan ancak özellikle seçim sonrasına ertelenen zam haberleri bir bir geliyor. Geçtiğimiz günlerde 200 gr Ekmeğin 6.50 TL olduğu Ağrı’da taksi ücretlerine de zam uygulama kararı alındı. Esnaf “girdi maliyetleri kurtarmıyor” diyerek kendini savunurken, vatandaş zamlardan duyduğu rahatsızlığı “seçimi bekliyorlardı, seçim birince başladılar. Temmuz'da memur - işçi maaşlarına zam gelince bu kez bunu bahane edip zammı bindirecekler” sözleriyle dile getiriyor.

AĞRI’DA TAKSİ ÜCRETLERİ ZAMLANDI

Ağrı’da taksimetre Açılış ücreti 25 TL'ye çıkarılırken, yeni tarifeye göre taksiler; çarşı merkezinden aldığı yolcular için şu tarifeyi UYGULAYACAK;

Taksimetre açılış ücreti 25.00 TL

Kısa mesafe indi-bindi minimum ücreti 70 TL

Birim mesafe ücreti (100 metre) 2.25 TL

Açılıştan sonra her km için 22.50 TL

1 Saat bekleme suresi için 72.00 TL

Birim zaman(1 Dakika) 1.20 TL

YORUM EKLE
YORUMLAR
041
041 - 10 ay Önce

Tabanvay tabana kuvvet...

SIRADAKİ HABER