Ağrı da Yangın Mağduru ''Ayaz Bebek'' Sıcak Yuvasına Kavuştu

Ağrı da yangın mağduru ailenin yardımına İHH önderliğinde hayırseverler yetişti. Ayaz Bebek Ağrının ayazında dışarda kalmaktan kurtuldu.

Ağrı da Yangın Mağduru ''Ayaz Bebek'' Sıcak Yuvasına Kavuştu

İyilik Ağrı da vatandaş eliyle büyütülüyor.

Ağrı Merkez 100.Yıl Mahallesi'nde kirada oturdukları evde çıkan yangından dolayı mağdur olan 5 kişilik aileye, Ağrı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği tarafından ev eşyası yardımı yapıldı
Merkez 100. Yıl Mahallesi'nde geçtiğimiz hafta Cumartesi günü gece geç saatlerde, maddi durumu düşük 5 kişilik ailenin kira ödemeden oturdukları akrabalarına ait evde yangın çıktı. Çıkan yangınla birlikte hem oturdukları evi hem de bütün eşyalarını kaybeden aile, dışarıda kaldı.
Haber verilmesi üzerine mağdur aileye ulaşan Ağrı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği gönüllüleri,  hayırseverlerin de desteği ile aileyi kiraladıkları eve yerleştirerek eşya yardımında bulundu.
Gönüllülerle birlikte mağdur ailenin ev eşyalarını taşıyıp çocuklara çeşitli oyuncaklar vererek çocukları sevindiren Ağrı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği Başkanı Kerem Engin yaptığı açıklamada: " Geçtiğimiz Cumartesi gecesi maalesef bu ailemizin kirada kaldıkları evde yangın çıktığını ve ailemizin dışarıda kaldığını öğrendik. Yerinde yaptığımız incelemeler sonucunda evlerinin tamamen yanıp kullanılamaz hale geldiğini ve ailenin kış günü dışarıda kaldığını gördük. Dernek olarak yaptığımız çağrılar sonrasında da hayırsever vatandaşlarımız konuya duyarsız kalmadı. Bizlere ihtiyaç sahibi bu kardeşlerimizin sıkıntısını giderebilmek için katkıda bulunacaklarını söylediler. Bunun üzerine biz de Ağrı İHH olarak bu günde hayırseverlerimizin desteği ile ailemize yeni tutulan kiralık eve acil ihtiyaç duydukları ev eşyaları gıda ve bazı mutfak malzemeleri getirerek destekte bulunduk. Bu iyiliğe sebep olan tüm hayırseverlerden Allah razı olsun" dedi.
'Son günlerde Ağrı'da acı hadiseler yaşıyoruz'
Son günlerde Ağrı'da art arda yaşanan yangın felaketlerine dikkat çeken Engin devamında: " Bütün vatandaşlarımız özellikle bu günlerde bu tarz acı olayların yaşanmaması için dikkat etmesi gerekir. Geçtiğimiz günlerde Murat ailemizin yaşadığı yangın felaketi ne yazık ki üç canımızın hayattan kopmasına mal olmuştu. Toplum olarak bir daha bu tarz acı hadiselerle karşılaşmamak için evlerimizi ısıtırken çok daha fazla dikkat etmeliyiz. Vatandaşlarımızın da dikkat etmesi gerekiyor. İnşallah bu acı olaylar bir daha yaşanmaz. Buradan dernek olarak bize yardımlarını ulaştıran bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyoruz.  Biliyorsunuz kış aylarına girdik ve etrafımızda hakikaten çok zor durumda olan ailelerimiz bulunuyor. Özellikle bu zor zamanlarda toplumsal dayanışma ve yardımlaşma noktasında çok daha duyarlı davranmalıyız. Her birimiz mutlaka komşularımız ve ihtiyaç sahibi akrabalarımız ile ilgili hassas davranmalıyız. Bu tür yardım çağrılarımıza duyarsız davranmayıp desteğini esirgemeyen tüm hayırsever kardeşlerimizden Allah razı olsun. Yaptığımız yardımlardan sonra ailemizin şu anda bazı ihtiyaçları halen var. Yakacak ve kömür sobası eksikleri var. Bu konuda yardımda bulunmak isteyen vatandaşlarımıza bizlere ulaşabilirler. İnşallah üç küçük çocuğu olan bu ailemizin kış mevsimini sıkıntısız atlatması için elimizden gelen desteği birlikte sağlayalım" ifadelerini kullandı.
Aile reisi 3 çocuk babası Ömer Deniz ise yapılan yardım için hayırseverler ve Ağrı İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği gönüllülerine teşekkür eti. Aynı zamanda epilepsi hastası olduğunu belirten Ömer Deniz kimi zaman çobanlık yaparak kimi zaman da inşaatlarda çalışarak geçinmeye çalıştığını ve yardıma ihtiyacı olduğunu söyledi.

YORUM EKLE
YORUMLAR
Şenol Yami
Şenol Yami - 3 yıl Önce

Bu tür durumlarda da gerek madi gerek manevi herkese eşit davranarak zor durumda olan kardeşlerimizin imdadına koştuğunuz için başta ihh vakfı olmak üzere ve destekte bulunan herkesten Allah bindefa razı olsun inşAllah

SIRADAKİ HABER